Краще музичне: 3-й дайджест нових українських треків

Краще Медіа разом із засновником музичного онлайн-медіа Слухач UA Сергієм Мартиненком зібрали свіжу добірку релізів українських треків — «Краще музичне».

В добірці ви почуєте релізи від Макса Барських, MONATIK, POSITIFF, Даніеля Салема, ALEKSEEV, Uliana Royce, Parfeniuk,  DSIDE BAND, ХАС, TAYANNA, KOLA x VLADA K  та Markus Riva.

Знаходьте для себе власний трек за сенсами та не перемикайте з програвача українськомовні треки. Чергові музичні новинки чекатимуть на вас вже у наступному випуску «Краще музичне» через два тижні.

Kola, Positiff, TAYANNA, Макс Барських
Kola, Positiff, TAYANNA, Макс Барських

Макс Барських — Тумани

Співак Макс Барських презентував українізовану версію свого хіта «Тумани». Нова версія треку, це перший сингл з дебютної українськомовної платівки «Зорепад» Макса.

«Новий альбом «Зорепад» та всі пісні, які увійдуть до нього, я виношував майже рік. Проїхавши містами України й зустрівши своїх людей, я відчув потребу подарувати улюблені пісні українською мовою. Просто хочу, щоб вони належали нам з вами та нашим дітям! «Тумани», «Береги», «Подруга-ніч», «Лий, не жалій» — усі вони лунатимуть соловʼїною в студійній якості. Тепер вони ще ближче до серця, і я знаю, як ви чекали на них. Але «Зорепад» — це ще й про нові відчуття. На вас чекають шість абсолютно нових пісень, про які розповім згодом…» — прокоментував майбутню премʼєру співак.

Макс Барських — Тумани

MONATIK — Мокра

MONATIK презентує відремонтовану версію свого легендарного хіта — «Мокра». Артист продовжує ділитися новими варіаціями та прочитанням пісень в рамках свого проєкту Repaired (ремонт).

Пісня «Мокра» свого часу підкорила серця мільйонів шанувальників та в унісон звучала на концертних майданчиках по всьому світові.

MONATIK — Мокра

POSITIFF — Небо нахилю

POSITIFF розповідає про суперсилу кохання в пісні «Небо нахилю». Новий трек створений на основі реальної історії друга артиста, який повернувся додому після довгих і виснажливих днів у зоні бойових дій, мріючи лише про зустріч з дружиною та дитиною. 

«Ця пісня саме про ті емоції, що відчувають українці, які захищають найдорожче — свою любов до Батьківщини, сімʼї та коханої людини. А головне — вони знають, що на них завжди чекають вдома ті, заради кого вони нахиляють небо та рвуть зорі. Адже коли ти любиш, ти здатен на неймовірні речі, у тебе зʼявляються справжні суперсили», — коментує POSITIFF.

POSITIFF — Небо нахилю

SALEM — Силуети

Даніель Салем презентує дебютну пісню «Силуети» під творчим псевдонімом SALEM. Композицію виконавець присвятив полеглим за Україну захисникам та захисницям.

«Під час війни я зрозумів, що хочу залишити щось після себе. Вирішив написати пісню про особисте, але знайоме багатьом українцям. «Силуети» – про те, ким ми були до повномасштабної війни та як трансформувалися за останні півтора року», – зізнався SALEM.

SALEM — Силуети

TAYANNA — Вітер у волоссі

TAYANNA випустила надихаючу відеороботу до пісні «Вітер у волоссі». У якому співачка показує, як важливо бути справжніми, насолоджуватись красою та горизонтами, які нам дає життя, попри всі негаразди та випробування. 

«Уяви, наче ти їдеш на самокаті, вітер грає твоїм волоссям і ти деколи зупиняєшся, щоб усвідомити красу прожитого життя, а потім продовжуєш шлях. Ця робота про цінність кожної миті та те, що завжди треба бути собою. Світити своїм світлом, кохати, радіти й бути вдячним. Навчитись приймати свої всі емоції та почуття», — поділилась співачка. 

TAYANNA — Вітер у волоссі

ALEKSEEV — Як ти там

ALEKSEEV презентував україномовну версію свого хіта «Як ти там». П’ять років тому «Як ти там» підкорила мільйони шанувальників по всьому світу. 

«Моїй команді знадобився час, щоб зробити переклад, в якому залишиться той же сенс пісні і все буде звучати органічно. Я переконаний, що перекладати потрібно так, щоб українською вийшло краще ніж було раніше. Якщо про переклад кажуть «непогано», вважаю, можна навіть не починати. В нас було багато версій перекладу, але найкращу створив Олег Боднарчук, також є в новому тексті кілька рядків і від мене. Сьогодні я відчуваю, що мої пісні потрібні навіть більше ніж раніше. Вони про наше сьогодення», — поділився ALEKSEEV.

ALEKSEEV — Як ти там

KOLA x VLADA K — Вірте люди у дива

KOLA записала дуетом разом з юною артисткою VLADA K пісню «Вірте люди у дива», в якій співачки ведуть діалог з минулим та майбутнім, ніби подорожуючи часом, зустрічаються з собою й кажуть важливі слова. 

Головною метою пісні є ідея, що не важливо скільки прожито років і які б негаразди не зустрічалися по життю, попри все треба мріяти та вірити у дива, адже зі слів співачок: «Бо темрява дуже слабка, коли віра жива».

KOLA x VLADA K — Вірте люди у дива

Uliana Royce — Пожежа

Співачка Уляна Ройс випустила новий трек «Пожежа» і доповнила його відеороботою, яка була знята на новій локації для молоді — скейт-парку. Головний меседж пісні: «Тобі більше ніколи не буде 21».

«Саме зараз час для життя, кохання, нових знайомств, дій, спроб, провалів, розривів і знов кохання. Пісня для підсилення вашого вогню всередині. Саме він є рушієм, який наповнює яскравими подіями наше життя, які ми будемо згадувати через роки. Тому не бійтесь палати душею. Це те, що робить нас живими», — коментує Уляна.

Uliana Royce — Пожежа

Parfeniuk — Поряд

Parfeniuk впевнений, що лише рефлексуючи та показуючи справжні відчуття, може вийти справжній хіт, саме так і був написаний новий сингл “Поряд”.

У новому кліпі артист показав свою другу половинку, відому Тік Ток-блогерку Simbochka, яка відмовилась від свого звичного образу та вперше у медійному просторі показала себе без яскраво виражених стрілок та чорних лінз.

Parfeniuk — Поряд

DSIDE BAND — DREAM GIRL

Гурт DSIDE BAND відзняв кліп у мультяшній стилістиці, надихнувшись відомим фільмом та одним із відео гурту Little Mix. Кожен з учасників гурту зʼявився в дуже яскравому образі та продемонстрував нам в думках свою dream girl, тому що саме їм присвячений кліп.

DSIDE BAND — DREAM GIRL

ХАС — Магніт

Трек «Магніт» — це як трамплін перед виходом ліричного мініальбому, оскільки там будуть пісні, яких слухач навіть не очікує від ХАСа.

«Пісня "Магніт" про приреченість, тому що є стосунки, в яких у кожній людині є якийсь магніт, який притягує їх один до одного. І це просто безвихідна ситуація, тому що ти розумієш, що могло б бути добре, якби цей магніт не притягував вас один до одного, але це все одно відбувається. Це історія про те, як він і вона люблять одне одного по-своєму, і ці почуття практично не збігаються, не поєднуються. Але існувати без цих почуттів неможливо», — розповідає ХАС.

ХАС — Магніт

Markus Riva — MADE in UA

Латвійський співак Маркус Ріва презентує нову роботу MADE in UA. Це музична підтримка України та її народу.

Не зважаючи на те, що Маркус — латвійський співак, становлення його як артиста відбулося саме в Україні. Участь у телевізійних талант-шоу, співпраця з Аланом Бадоєвим, концерти та тури різними куточками України.

MADE in UA — це танцювальна поп-пісня, в якій співак асоціює Україну із закоханою дівчиною, з якою він наразі в розлуці, а їхнє щире кохання “made in UA”. Електронне звучання пісні, ліричність тексту та милозвучність голосу Маркуса надають треку життєстверджувальної сили та піднімають дух.

Markus Riva — MADE in UA

Подивіться також нашу першу та другу підбірки