Краще музичне: дайджест нових українських треків

Краще Медіа разом із засновником музичного онлайн-медіа Слухач UA Сергієм Мартиненком розпочинає спільну рубрику з добіркою релізів українських треків «Краще музичне».

Дебютна добірка зібрала найсвіжіші релізи від MONATIK, DOROFEEVA, OTOY, Lida Lee, ROXOLANA, TVORCHI, The HARDKISS,  MBreeze, Diana Gloster, Ані Трінчер та Cheev.

Знаходьте для себе власний трек за сенсами та не перемикайте з програвача українськомовні треки. Чергові музичні новинки чекатимуть на вас вже у наступному випуску «Краще музичне» через два тижні.

MONATIK, DOROFEEVA, ROXOLANA, TVORCHI, The HARDKISS
MONATIK, DOROFEEVA, ROXOLANA, TVORCHI, The HARDKISS

MONATIK — Люди… Камені…

MONATIK презентує чуттєву композицію та відео «Люди… Камені», зняте в Одесі незмінною режисеркою артиста Таню Муіньо.

«Люди часто кидають Камені в людей. Потім непомітно перетворюються на суцільний камінь. Гублячи душу, відчуття, мотивацію до своїх рішень і звершень. Через це в них виникає велике бажання перетворити на каміння інших. Не дивлячись на це все, я не виправдано оптимістично вірю, що всі камені проростуть травами й згодом перетворяться на квіти. Я щиро вірю, що світло прокинеться в кожному з нас. Я саме про нас. Все пройдемо, все і всіх подолаємо! P.S. Проте не варто забувати, що є дорогоцінні камені, такі як, наприклад, смарагд! Це безцінно!», — коментує MONATIK.

MONATIK - Люди... Камені...

DOROFEEVA — Кохаю, але не зовсім

Атмосферу треку «Кохаю, але не зовсім» ще до офіційного релізу відчули на собі відвідувачі сімнадцяти концертів туру «сенси». Трек DOROFEEVA написала у співавторстві з Мішею Кацуріним та Іваном Клименком.

«Відчуваю, що зараз треба писати та випускати такі пісні, які будуть підіймати настрій. Так само як і перезавантажуватись, шукати позитивні емоції, щоб триматися і не з’їхати з глузду від того, що відбувається щодня. Тому я звернулася до своєї позитивної сторони, а на зміну моїм сумним пісням прийшов трек «Кохаю, але не зовсім» – розповідає DOROFEEVA.

DOROFEEVA - Кохаю, але не зовсім

Анна Трінчер — Кропива

Сингл «Кропива» став зізнанням співачки, яким може бути кохання, що зав‘язує очі одному з партнерів заради бажань іншого. 

«Кохання може бути складним та заплутаним, іноді приносити розчарування або страждання, іноді по-справжньому жалити, але, разом з тим, це саме кохання може дати силу й віру в себе. Після складних, аб‘юзерських стосунків в минулому я присвятила багато часу, щоб по-чесному полюбити себе, виховати в собі стержень сили та впевнено боротися за свої бажання. Я співаю про те, що ще десь крається в моїй душі, ніби нерозкрита та недоговорена частина мене, але тепер я хочу випускати всі думки на волю та розкривати свої нові сторони», — коментує співачка.

Анна Трінчер - Кропива

ROXOLANA — сумую циклічно

Співачка та сонграйтерка ROXOLANA представила мудвідео до пісні з її нового мініальбому «настрій: спішити жити». Композицію «сумую циклічно» артистка написала за мотивами вірша Cycles відомого українського поета Юрія Іздрика.

«сумую циклічно» є другою композицією, створеною артисткою на поезію Іздрика. У 2021 році в межах альбому Ukraine Is ROXOLANA вона випустила пісню «Говори», основою якої став вірш «Молитва».

ROXOLANA – сумую циклічно

TVORCHI x The HARDKISS — Мрійники

«Мрійники» — потужна колаба представників України на «Євробаченні-2023», українських гуртів TVORCHI та The HARDKISS. TVORCHI були учасниками, а фронтвумен The HARDKISS Юлія Саніна — ведучою цьогорічного пісенного конкурсу у Ліверпулі.
 
За словами артистів, ідея спільного треку з життєстверджувальною назвою «Мрійники» зародилася у них ще у 2021-му році та презентувати її вирішили тільки зараз — коли час відчайдушних мрійників настав. Коли об’єднуватися та мріяти є не просто бажанням кожного, а є необхідністю.

TVORCHI & The HARDKISS - Мрійники

Lida Lee — Прокидайся

Гімн істинним бажанням та собі справжньому – саме таке визначення має новий трек «Прокидайся» артистки Lida Lee. Але один із центральних ідейних сенсів, ретрансльованих в пісні, є внутрішня свобода, якої так бракує кожному дорослому.

«Мабуть багато людей, прослуховуючи цей трек, думатимуть, що це пісня про другу половинку, про стосунки, про кохання. Але для мене це пісня про інакше. Вона про внутрішній стан, вона про свободу, про емоції, які дуже довго, під впливом різних факторів спали в мені та не виходили назовні», – доповнює Lida Lee.

Lida Lee - ПРОКИДАЙСЯ

OTOY —  Шукали вчора

Реп-артист OTOY презентує кліп на лід-сингл «Шукали вчора» з нового альбому «Недовготривалі відносини». Режисером відео, як і завжди, виступив сам артист.

«”Шукали вчора” – історія втечі та боротьби, історія інтроверта, що намагається втекти від суспільства. Оточення навʼязує екстравертні поведінки та спокуси. Клікер у руках героя – рахівник помилок, символ життєвих помилок на шляху цієї боротьби. Зреагувавши на останній подразник світу, особистість робить ключову помилку та губить себе в екстравертній спокусі», –  розповідає OTOY.

OTOY - Шукали вчора

MBreeze —  Знов не сплю

Сингл «Знов не сплю» гурту MBreeze — це нагадування про те, що важливо завжди залишатись вірним собі, попри будь-які перепони в житті.

«"Знов не сплю" є відображенням одного з моїх найбільших страхів — втратити мрію. Забути, заради чого я живу, рухаюсь, дихаю. Не здійснити те, заради чого я з'явився на цей світ. Рано чи пізно, кожен замислюється над сенсом свого життя і його шляхом, починаючи з малечка. Згадуючи себе підлітка, весь світ був переді мною, я вірив в найзухваліші мрії і їх реальність в моєму житті. Чим доросліші ми стаємо - тим меньшими стають наші мрії, і це страшно», - розповідає фронтмен гурту Олександр Біляк.

MBreeze - Знов не сплю

Diana Gloster —  Кіно

Пісня «Кіно» про важливість моменту та довіру до поривів душі. Вона виступає нагадуванням для слухачів, що треба частіше слідувати своїм внутрішнім відчуттям, бо життя одне, а час плине дуже швидко, як короткометражне кіно.

«Здебільшого я роблю поп і соул музику, але не можу на 100% віднести свою творчість до якогось конкретного жанру. Для мене музика – це мікс. Коли я працюю над піснею, іду стихійно за відчуттями, це не математика, тут все будується на власних емоціях», – коментує Diana Gloster.

Diana Gloster - КІНО

Cheev —  Пазл

У кліпі з мінімалістичним стилем описана ідея, в котрій глядач знайде особисту історію та доповнить її власними роздумами. Конфлікт світла та темряви, життя й смерті, зони комфорту та поштовху до нового. Саме крізь пробудження головного героя від потоку світла, метафорично зображується прагнення людини до чогось нового та невідомого.

CHEEV - Пазл