Олександр Педан побував в університеті Валерія Залужного та Ореста з Азовсталі

Телеведучий Олександр Педан продовжує їздити Україною зі зйомками другого сезону свого освітнього тревел-проекту “УніверСheck”. За сюжетом, разом із 17-річною донькою Лерою вони вирушають у мандри українськими вишами - дізнаються різноманітність спеціальностей, інспектують гуртожитки, знайомляться з місцевим студентським ком’юніті, досліджують логістику та особливості міста, у якому знаходиться виш. А головне - закликають вступати у вітчизняні університети!

Олександр Педан з донькою
Олександр Педан з донькою Лєрою

“Попри важку ситуацію, я переконаний, що в України велике майбутнє, - каже Олександр Педан. - Наше завдання - мотивувати молодь залишатися в країні, показати перспективи навчання, працевлаштування, розвитку тут. Для цього покликаний проект “УніверCheck”. Ми розповідаємо, скільки класних і прогресивних вишів є в Україні, а цього сезону ще й робимо акцент на професіях і можливостях професійного росту”.

Олександр Педан
Олександр Педан

Одним із навчальних закладів, куди завітала знімальна група проекту, став Національний університет “Острозька академія” на Рівненщині. Це альма-матер Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Також тут навчається боєць полку “Азов” Дмитро Козацький із позивним “Орест”, чия світлина з “Азовсталі” “Світло переможе” стала відомою на весь світ. А цьогоріч студенткою Острозької академії стала ще й Заслужена артистка України Ірма Вітовська.

Олександр Педан з донькою за партою сидить
Олександр Педан з донькою у Острозькій академиії

“Те, що студентами та випускниками є такі освічені, патріотичні та успішні люди, свідчить про високий рівень навчання у виші, - каже Олександр Педан. - Тож ми не могли оминути Острозьку академію і вирішили розкрити її у другому сезоні “УніверСheck”.

Педан також побував у Харкові в Університеті. А також читайте, де буде навчатись його донька.

Фото: пресслужба