Шеннен Догерті перед смертю висловила бажання мати дітей

Зірка «Беверлі-Хіллз, 90210» Шеннен Догерті померла в суботу, 13 липня, у віці 53 років. Акторка довгий час боролася з онкологією. В 2015 році їй вперше діагностували рак грудей. 

Шеннен Догерті останнім часом вела подкаст Let's Be Clear, останній епізод вийшов всього за кілька днів до смерті. Ще взимку в одному з епізодів за участю її онколога доктора Лоуренса Піро, акторка зізналася, що «відчайдушно» намагалася завагітніти від свого колишнього чоловіка до того, як у неї був рецидив раку в 2019 році.

Шеннен Догерті
Шеннен Догерті

«Я хотіла дитину не тільки для себе, але й для свого чоловіка. Я хотіла це для нашого шлюбу. Я хотіла, щоб він також реалізував себе як батько», – сказала Догерті, обговорюючи, як її бажання мати дітей вплинуло на її рішення щодо лікування раку.

Догерті сказала, що вона та її тодішній чоловік Курт Ісварієнко одружилися в 2011 році, коли обидва були вже у досить дорослому віці. 

«Отже, коли настав час прийняти це рішення, нам знадобилося ЕКЗ, і я зробила багато спроб», — розповідає зірка серіалу «Зачаровані».

Зрештою Догерті припинила ЕКЗ через менопаузу та її тривале лікування, яке включало мастектомію в 2016 році.

Шеннен Догерті
Шеннен Догерті захворіла на рак у 2015

Після того, як у 2017 році у неї настала ремісія, у 2019 році рак повернувся, а в 2020 році Догерті оголосила, що у неї метастатичний рак 4 стадії. У 2023 році вона розповіла, що рак поширився на її мозок і кістки.

Догерті та Ісварієнко розійшлися на початку 2023 року, а в листопаді 2023 року вона розповіла People, що тільки починає знову відкриватися коханню.

«Я насправді не знаю, як це виглядає", - сказала вона тоді. «У мене є найкращий друг, найкращий друг чоловічої статі, з яким ми жартуємо, що ми одружені, і ми з його двома дітьми зробили величезний прорив, і ми просто любимо одне одного і тусуємося, і я ніби дивлюся на них як на своїх дітей».

Шеннен Догерті з чоловіком
Шеннен Догерті з чоловіком Крісом Кортаццо

«Я не знаю, чи це так, чи це просто зіштовхнутись з кимось і просто відчути миттєвий зв’язок. Це зовсім щось нове для мене», - додає Шеннен Догерті.

Щодо народження дітей вона сказала: 

«Думаю, я нічого б не хотіла більше, ніж стати мамою. Я завжди хотіла цього, і думаю, що якби я спробувала робити це зі своїм найкращим другом або партнером, то я не знаю скільки часу знадобилося... Я дивлюся на дітей, у яких взагалі немає батьків, і думаю, що якщо усиновлю дитину, то краще зараз, ніж ніколи».

Шеннен Догерті
Шеннен Догерті чекала на новітні дослідження в області лікування онко

Догерті розповіла, що чекала на одне з новітніх клінічних випробувань, яке, вона мала надію, допоможе покращити її здоров'я.

«Я чекаю свого часу, а тим часом у мене є діти мого найкращого друга і семеро дітей мого брата Шона. Вони всі виросли, але це нормально», — продовжила акторка.

У листопаді 2023 року в Instagram вона опублікувала відео, на якому танцює з дітьми свого друга Кріса Кортаццо. 14 липня він опублікував в Instagram фотомонтаж із фотографіями, на яких зображені вони та його діти. Він підписав пост: «Мій любий друг і моє серце. Якими спогадами та сміхом ми поділилися під час цієї подорожі. Ти була моїм захисником, моїм найкращим другом і моєю божественною дружиною. Моє серце розбите. Я кохаю тебе назавжди, мій милий дорогий друже».

Догерті також висловила бажання незадовго до смерті продовжувати жити повноцінним життям:

«Я не закінчила жити. Я не закінчила любити. Я не закінчила творити. Я не закінчила сподіватися змінити речі на краще», — сказала вона. До речі, акторка активно підтримувала Україну і засуджувала російську агресію. 

Шеннен Догерті з іншими акторами «Беверлі-Хіллз, 90210»
Зірка «Беверлі-Хіллз, 90210» Шеннен Догерті

Нещодавно також помер зірка серіалу 90-х "Альф"

Фото: Інстаграм