Зірка «Беверлі Хіллз 90210» Шеннен Доерті повідомила, що рак поширився на кістки

52-річна американська акторка Шеннен Доерті, зірка серіалів «Беверлі Хіллз 90210» та «Усі жінки відьми», повідомила про погіршення здоров’я. Рак, з яким жінка бореться впродовж 8 років, швидко став прогресувати і дістався кісток. Попри те, що у Шеннен Доерті 4-та стадія раку молочної залози, вона налаштована оптимістично, не здається і продовжує боротьбу за своє життя. 

«Я не хочу помирати. Я не закінчила жити. Я не закінчила любити. Я не закінчила творити. Я не закінчила сподіватися змінити ситуацію на краще. Я просто не закінчила», — посміхаючись каже вона в інтерв’ю People. 

Шеннен Доерті
Шеннен Доерті

Шеннен Доерті стала героїнею обкладинки People і в інтерв’ю багато розмірковує на філософські теми – саме через хворобу акторка по-іншому поглянула на світ навколо себе. 

Після першого діагнозу раку молочної залози в 2015 році, Доерті зробили мастектомію та пройшла курс хіміотерапії та опромінення. У квітні 2017 року вона повідомила в Instagram, що в неї почалася ремісію. Але до 2019 року рак повернувся — і наступного року вона оголосила про свій діагноз метастатичного раку 4 стадії.

«Коли ви запитуєте себе: «Чому я? Чому я захворіла на рак?», а потім «Чому мій рак повернувся?» «Чому я на 4-й стадії?», що змушує вас шукати більшу мету в житті», – пояснює вона.

Шеннен Доерті сподівається підвищити обізнаність і виділити кошти на дослідження раку, а також показати, що люди з невиліковним раком все ще можуть багато чого зробити для світу. «Для мене божевільно те, що ми досі не маємо ліків», — каже вона. 

Шеннен Доерті
У Шеннен Доерті 4-та стадія раку

У червні акторка розповіла в Instagram, що рак поширився на її мозок і що п’ять місяців тому вона перенесла операцію з видалення пухлини мозку. Тоді вона з гумором назвала його Боб.

«Його довелося видалити та розкрити, щоб побачити його патологію. Це, безперечно, була одна з найстрашніших подій, через які я коли-небудь проходила у своєму житті», - каже акторка.

Прямо зараз Шеннен Доерті сподівається взяти участь у клінічних випробуваннях з розробки нових методів лікування. (Але найбільше нею керує бажання довести, що вона може працювати, незважаючи на свій діагноз. І це глибоко вкорінене почуття дисципліни допомагає їй продовжувати.

Шеннен Доерті
Шеннен Доерті з чоловіком, який весь цей час її підтримує

«Люди просто припускають, що це означає, що ви не можете ходити, ви не можете їсти, ви не можете працювати. Вони виганяють вас на пасовище в дуже ранньому віці — «Ти закінчив, ти пішов на пенсію», а ми ні. Ми життєрадісні, і у нас такі різні погляди на життя. Ми люди, які хочуть працювати, приймати життя і продовжувати рухатися вперед», — каже вона.

Щоранку актриса відчуває вдячність за ще один день зі своїми друзями, родиною та німецькою вівчаркою Боуї.

«Мій найкращий спогад ще попереду», — каже вона. «Я молюся. Я прокидаюся і лягаю спати, дякуючи Богу, молячись про те, що для мене важливо, не вимагаючи зайвого. Це пов’язує мене з вищою силою та духовністю. Моя віра — моя мантра».

Інтерв'ю Шеннен Доерті журналу People

Як пояснює Шеннен Доерті, коли у вас рак, усе стає щемкішим, а небо блакитнішим:

«Я знаю, що це звучить дивно та божевільно, але ти просто краще про все усвідомлюєш і почуваєшся таким благословенним. Ми люди, які найбільше хочуть працювати, тому що ми дуже вдячні за кожну секунду, кожну годину, кожен день, що ми тут».