Рецепти і поради для смачної куті від відомих ведучих

Кутя - головна різдвяна страва українців. У кожному регіоні вона різна, але основний компонент - зерно, яке символізує переродження, віру в безсмертя та перевтілення душі. Ведучі “1+1 Україна” і ТСН поділилися своїми родинними рецептами куті. 

Соломія Вітвіцька, ведуча ТСН на “1+1 Марафон”, радить взяти 1 склянку пшениці, 100 грамів маку, 100 грамів почищених волоських горіхів, 100 грамів родзинок та 3 столові ложки меду. Ведуча також рекомендує попередньо замочити пшеницю на ніч, а потім зварити. Мак теж запарити, тоді у макітрі розтерти і додати до пшениці. Також подрібнити горіхи, додати родзинки та мед. Після того все разом змішати і в кінці додати узвар. За словами ведучої, тоді кутя виходить дуже смачною.

Соломія Вітвіцька
Соломія Вітвіцька

Ведучий “1+1 Україна” Костянтин Грубич вже багато років готує за схожим рецептом, але замість узвару радить спробувати додати кілька столових ложок коньяку - це додасть аромату вашій куті. А ведуча “1+1 Марафон” Наталя Островська, радить додати  трішки варення для солодкості. 

Костянтин Грубич
Костянтин Грубич

Людмила Барбір, ведуча “Сніданку з 1+1”, родом з Чернівецької області, і чудово знається на місцевих кулінарних рецептах і до своєї куті крім традиційних інгредієнтів - пшениці, меду і маку, завжди додає багато лісових ягід - суниці, чорниці, ожини та малини. Радить спробувати також додати трішки халви та солі. Тоді кутя набуває особливого смаку

А колега Людмили, Руслан Сенічкін додає в кутю ще мигдаль і шоколад. Ще ведучий радить спробувати замочити зерна пшениці в узварі, а після того, як змішаєте кутю - додати дрібку солі. Руслан розповідає, що у дитинстві його мама готувала кутю з рису і молотих горіхів, і ще додавала трошки меду.

Руслан Сенічкін і Людмила Барбір
Руслан Сенічкін і Людмила Барбір

Дивіться також рецепт найсмачніших шоколадних пряників та рецепт чізкейку від Марічки Падалко.

Фото: пресслужба 1+1 Україна