Марічка Падалко вперше пробігла Бостонський марафон

17 квітня ведуча марафону «Єдині новини» від 1+1 та ТСН Марічка Падалко вперше в житті взяла участь у найвідомішому марафоні у світі у Бостоні, в США та пробігла 42 км. На фініші вона дістала прапор України, чим викликала бурхливу реакцію глядачів.

На Бостонський марафон важко потрапити, адже потрібна кваліфікація. Але є певний відсоток номерів учасників, які організатори віддають для поважних благодійних організацій. Саме така українсько-американська організація Sunflower of Peace, яка базується у Бостоні, запросила Падалко стати їхнім амбасадором аби зібрати гроші на допомогу із реабілітацією звільнених з полону українських військових.

Марічка Падалко
Марічка Падалко пробігла марафон у Бостоні

Вже після марафону, пізно вночі, коли в Україні був ранок, Марічка Падалко вийшла в прямий ефір «Сніданку з 1+1» і поділилася своїми враженнями.

«Я на цей марафон приїхала не за результатами. Моя головна місія – привертати своєю участю увагу до України. А на дистанції намагалася підбігти до кожного, хто стояв з українським прапором. Ви ж знаєте, що українські прапори навіть більше розчулюють десь за кордоном», - каже Марічка з Бостону.

Також Падалко розповіла, що напередодні головного марафону, у суботу відбувся коротший забіг у 5 км, в якому взяв участь український військовий Артем Мороз. Він лише 7 місяців тому втратив обидві ноги, але попри це на протезах, які йому допомогла зробити інша благодійна організація в США, пробіг цю дистанцію.  

Марічка Падалко
Марічка Падалко розповіла у "Сніданку з 1+1" про враження від Бостонського марафону

«Мета цього благодійного збору - організувати навчання наших психологів для роботи зі звільненими з полону. Тільки сьогодні з‘явилася статистика від омбудсмена, що 86% з них піддаються знущанням в полоні. Спеціалістів, які мають досвід роботи з такого роду психологічною травмою в нас вкрай мало, але будуть обов’язково!», - пише Марічка Падалко та додає, що відчула велику підтримку України у Бостоні.

Напередодні Бостонського марафону Єгор Гордєєв, Руслан Сенічкін, Людмила Барбір, Юрій Горбунов, Соломія Вітвіцька, Наталя Островська, Святослав Гринчук, Костянтин Грубич, Олена Квітка записали для колеги відео з підтримкою і добрими побажаннями.

Марічка Падалко
«42 кілометри абсолютної підтримки і насолоди від людей»: Марічка Падалко поділилася враженнями від участі у благодійному Бостонському марафоні

Бостонський марафон - це один з 6-ти найбільших всесвітніх марафонів і він є однією з п'яти основних подій, що проводяться в Сполучених Штатах протягом багатьох років. Кожного року у Бостонському марафоні змагаються любителі та професійні бігуни з усього світу. Цього року він пройшов без участі бігунів з росії та білорусі.

Читайте також як раніше Марічка Падалко пробігла аби привернути увагу до жінок з онкодіагнозом.