Марічка Падалко стала героїнею американського документального фільму про війну в Україні

Марічка Падалко стала героїнею документального фільму про рік великої війни в Україні на американському телеканалі ABC

Ведуча марафону «Єдині новини» від 1+1 та ТСН Марічка Падалко з’явилася у документальному фільмі про війну в Україні на одному з найрейтинговіших американських телеканалів ABC «Стоїть міцно: рік війни в Україні». Телеканал ABC входить у велику трійку сімейних каналів в США, і його програми стали невід'ємною частиною поп-культури країни.
 

Марічка Падалко
Марічка Падалко

Перша зустріч знімальної групи із сім’єю телеведучої відбулася 30 січня 2022 року. Кореспондент ABC Ієн Пеннел (Ian Pannel) завітав на дачу до Марічки і показав звичайний сімейний ранок у вихідні: родина готувала сніданок, разом пили чай та пекли вафлі. І говорили про загрозу повномасштабного військового нападу з боку росії, який міг початися у будь-який момент, але в який багато хто в світі до останнього не хотів вірити. Хоча чоловік ведучою зауважував – треба бути готовим до найгірших сценаріїв, тому ще влітку 2021-го записався до лав ЗСУ.

Тоді Марічка говорила: «Треба бути сильною заради дітей і не показувати свій страх».

Марічка Падалко з сім'єю за столом
Марічка Падалко з сім'єю снідають (зйомки січень 2022-й)

Наступного разу кореспондент ABC прийшов у гості до Марічки Падалко через рік, у січні 2023-го - це була нагода на прикладі родини, яку зустріли ще до війни, показати, як змінилося життя багатьох українців. Телеведуча, як і раніше, живе разом із сином Михайлом у Києві, чоловік служить на фронті, а дві молодші дочки – наразі у Чехії, у Празі. Саме під час зустрічі із журналістами у квартирі вимкнули світло, і телеведуча розповідає, як призвичаїлась до блекаутів. Але ці побутові речі її не лякають. Головне – перемогти путіна і росію.

«Я так багато розповідала різних історій про людей, а сама не звикла бути головною героїнею історії», - каже телеведуча на своєму робочому місці, у студії марафону «Єдині новини», куди також завітала знімальна група ABC.

Єгор Соболєв
Єгор Соболєв для американського телеканалу ABC дає інтерв'ю
Марічка Падалко із сином
Марічка Падалко із сином під час блекауту вдома в Києві

Також американський журналіст зустрівся з чоловіком телеведучої, Єгором Соболєвим, нині молодшим сержантом ЗСУ.

Та поїхав до Праги, коли Марічка бачилася із двома доньками – Марією та Катериною. Дівчата на камеру розповіли, як змінилось їхнє життя за останні три місяці, відколи вони поїхали з дому без постійної опіки батьків.

«Після зйомок я як телевізійник телевізійника запитала Ієна, чи він не розчарований матеріалом: ми не плакали, не жалілися на життя. «Так просто українці ж тримаються, і світ це цінує», - розповіла Падалко.

Марічка Падалко з доньками сидить за столом
Марічка Падалко з доньками у Празі

Фото: пресслужба 1+1