Краще музичне: дует Пивоваров і Klavdia Petrivna, KOLA, Alina Pash і Zbaraski

В один день відбулися потужні прем’єри українських зірок – дуетна пісня Артема Пивоварова і Klavdia Petrivna «Барабан», KOLA з піснею «Salut papa», Alina Pash і Zbaraski «Sklo».

Артем Пивоваров продовжує популяризувати українську літературу та її яскравих представників в авторському культурному проєкті «Твої вірші, мої ноти». Цього разу артист презентує роботу «Барабан», записану з найзагадковішою сучасною виконавицею Klavdia Petrivna, що підкорила TikTok і заінтригувала своєю анонімністю. Основою пісні став вірш «Барабан печалі» українського поета-футуриста, представника «розстріляного відродження» Ґео Шкурупія.

Артем Пивоваров і Klavdia Petrivna
Артем Пивоваров і Klavdia Petrivna «Барабан»

За перший день прем’єри кліп на пісню «Барабан» Артема Пивоварова та Klavdia Petrivna зібрав більше півмільйона переглядів в YouTube.

Артем Пивоваров: «Я невпинно продовжую підтримувати молоді таланти і пишаюся тим, що наша країна на сьогоднішній день переживає музичний розквіт. Радий бути причетним до цього!»

Klavdia Petrivna: «Хочу подякувати Артему за пропозицію записати пісню разом, за відчайдушну роботу на студії та за можливість показати цю пісню глядачам у Палаці Спорту. Завдяки йому я пройнялася надзвичайною атмосферою великих концертів, неймовірних масштабів. Це був максимально крутий досвід, який наповнив мене шаленою енергією і потужно надихнув».

Артем Пивоваров і Klavdia Petrivna «Барабан»

KOLA презентувала нову пісню і кліп на неї «SALUT PAPA». 

«В моєму ідеальному світі немає місця подібним історіям, але, на жаль, вже як є. SALUT PAPA — іронічна рефлексія на мої стосунки з батьком, точніше, їхню відсутність. Ця пісня стала, мабуть, найкращим його проявленням в моєму житті, батько дав влучний привід записати її та зняти класний кліп, який мені дуже подобається, сподіваюсь, ви оціните теж. Я постала у новому образі та надіслала у сюжеті вам пару прихованих знаків, пишіть в коментарях, що сподобалося у кліпі найбільше», - каже співачка

KOLA «SALUT PAPA»

Alina Pash і Zbaraski випустили найсексуальніший трек. Далі – спільний альбом

Сингл “Скло” зародився ще в 2020 році, як і більшість пісень майбутнього альбому. Він ніжний, інтимний, сексуальний і надзвичайно чуттєвий. “Sklo” описує близькість двох – як фізичну, так і ментальну, духовну, енергетичну. 

Для Alina Pash і Zbaraski “Sklo” є ностальгією за минулим – за втраченою близькістю, легкістю, за іншими мріями і цілями. За часом, коли Аліна і Іван мандрували Україною, шукаючи себе, знайшовши один одного. “Sklo” є частиною спільної історії артистів.

Відправною точкою для спільної творчості стала експедиція Аліни і Івана і Карпати, де вони досліджували культуру краю, шукали унікальне звучання. Саме пісня цієї експедиції було створено фольковий альбом Alina Pash “розМова”. 

Alina Pash і Zbaraski
Alina Pash і Zbaraski

Alina Pash:

“Наша історія взаємодії із Zbaraski почалась у 2020 році. Тоді ми створювали музику скрізь, де б не були: писали у Львові, в душовій кабінці готелю, бо тільки там акустика була доброю для запису, недалеко від Яворова серед лісу в хатинці, де колись Іван вчився на художника, у мене в рідному селищі Буштино, в моїй дитячій кімнаті взимку, в Києві на Політесі – чай, кава, налистники, музика. Ми навіть потрапили в жахливий повінь і рятувались від зливи поблизу Криворівні, де в сумках були наші компʼютери із роками праці і це могло закінчитись фатально.”

Коментар Zbaraski:

“'Sklo' - один з найбільш особистих треків на нашому альбомі з Аліною. Ця пісня віддзеркалює ніжність та емоційність. Наші голоси сплітаються у мінорних нотах, створюючи особливу гармонію. Під час продюсування треку я зосереджувався на тому, щоб забезпечити достатньо простору і не допустити зайвих відволікаючих деталей.”

Alina Pash, Zbaraski - Sklo

Саша Чемеров презентував студійну версію ліричної композиції "Не мовчи" про токсичні стосунки 

Пісня з'явилася у далекому 2008 році й має тривалу історію. Як зізнався музикант, трек він написав досить швидко, бо відчув миттєве натхнення. Нині це хіт, перевірений роками, який Чемеров завжди виконував на концертах й на біс, разом із гуртом “Димна Суміш”, а згодом і у The Gitas – своєму американському сайд-проєкті. Тепер музикант представив “Не мовчи” у сольному варіанті, й саме зараз пісня отримала студійний формат. У її записі брали участь музиканти колективу Саші Чемерова — Олег Пашковський, Арсеній Сєрий, Микола Цховребашвілі, Олександр Чунін.

Саша Чемеров
Саша Чемеров

“Не мовчи” — з одного боку, пісня про токсичні стосунки. Про те, що не уявляєш себе без цієї людини, але водночас не можеш залишитися з нею. Коли ти не в змозі відпустити та готовий “з'їдати” її до останнього, щоб залишитися у цих стосунках. А з іншого — це пісня про готовність боротися за кохання до кінця”, — зізнається Саша Чемеров. 

У відеороботі до пісні “Не мовчи” будуть відображені реальні повідомлення жінок і матерів, дружин і сестер до своїх рідних, які вирушили боронити країну, але через різні обставини не виходять на зв'язок. Однак наприкінці кліпу декілька людей все ж отримують довгоочікувані відповіді. Музикант впевнений, що lyric video до пісні подарує надію на щасливе майбутнє.  
 

Саша Чемеров “Не мовчи”

Дивіться також попередню добірку Кращого музичного