Джамала розповіла про загиблого на війні друга, якому присвятила пісню

Джамала презентувала пісню і кліп «Мій брате», який присвятила полеглому на війні близькому другу. Рік тому, у січні 2023-го, вона втратила дуже близького друга, який був для неї ніби брат. Світлі спогади про нього і втілились у новій роботі.

«Чи може автор плакати над своїм твором, сидячи перед клавішними та комп’ютером, якщо він це переживає?  - може! І це не обовʼязково від жалю, як у пісні “1944” , чи від меланхолії та спогадів як у “Шлях додому”,  “Заплуталась” і “Сумую”. Так сталося зі мною знову. 

Рік тому, у січні, я втратила дуже близького друга, брата, але спогади про нього були настільки світлими, що якось я не могла плакати доти, поки не написала цю пісню. “Мій брате”.  Вже моя улюблена співавторка Тетяна Милимко, (“Крила”), як завжди, весь мій потік емоцій привела до ладу, і от в той момент я заплакала, але знову, якимось світлими сльозами. 

За цей час війни подібних історій, на жаль, у нас дуже багато. Найменше, що ми можемо зробити по відношенню до людей яких ми любили, і які померли захищаючи нас, —  памʼятати, згадувати, не боятися їх любити, любити спогади про них, згадувати їх жарти, музичні смаки, цитувати їх. Мені це допомогло, може допоможе і вам? Напишіть їм листа», - прокоментувала Джамала

Джамала сидить за столом
Джамала
Джамала сидить біля дивану
Джамала
Джамала
Джамала
Jamala - Мій брате (Lyric Video, 2024)

Лірик-відео «Мій брате» було знято вдома у співачки, в якому вона переглядає архівні відео, згадуючи загиблого друга, пише йому листа.

Також у минулому році помер ще один близький друг Джамали - відомий композитор.

Фото: Michael Fedorak, Erica Kabaeva