Джамала повідомила про смерть відомого композитора Сергія Круценко

Помер відомий український композитор, виконавець-мультиінструменталіст, продюсер, режисер, поет та мислитель, спеціаліст з акустичних та візуальних технологій Сергій Круценко. Йому було 55 років. 

Сергій Круценко жив і працював у Києві. З початку 1990-х почав працювати з музичним продакшеном, співпрацював із десятками українських та закордонних зірок класичної, естрадної та рок-музики. Створив першу в Україні студію звукозапису, яка здійснює запис акустичних складів для кіно- та аудіофільських релізів.

Як композитор Круценко створив музику до більш ніж 30 художніх фільмів, серед яких «Хайтарма», «Микита Кожум'яка», «ЇЇ молитва».

Як саундпродюсер співпрацював із Джамалою над створенням першого в історії кримськотатарського симфонічно-етнічного альбому. Співачка у Фейсбук повідомила про смерть близької людини.

Джамала і Сергій Круценко
Джамала і Сергій Круценко

«В мене сталося горе. Помер мій друг та без перебільшення – абсолютний геній. Музикант, композитор, аранжувальник, оркестровщик, поет, режиссер, оператор та батько. Людина, з якою я працювала 1,5 року над масштабним проєктом, який не вписується в жодні стандартні рамки музичного твору.

І тільки з ним я могла бути в творчості на всі 100% та 24/7. Та що там… Просто бути музикою, ввесь час поряд з ним. Він справді справжній геній.

Слухати, творити, розчинятися в процесі та сперечатися, але з такою пристрастю! Ми були залежні від того, що скоро має з’явитися.

Сергій Круценко помер не на фронті, але я записую його смерть на рахунок нашого ворога, бо вони забирають не тільки наше життя, але і руйнують наше психологічне та фізичне здоров‘я.

Коли влаштовують терор, вбивають нас і морально. А тим, хто чуйні та вразливі – це дається складно. Він залишався ввесь час у Києві, працюючи між виключеннями світла і ховаючись в бомбосховищі», - написала Джамала в пам'ять про Сергія Круценко.

Джамала і Сергій Круценко
Джамала і Сергій Круценко
Джамала і Сергій Круценко
Джамала і Сергій Круценко
Сергій Круценко і Джамала
Сергій Круценко і Джамала

Фото: Фейсбук Джамали