За крок до Євробачення-2023: Тімур Мірошниченко розповів всі секрети підготовки

Тімур Мірошниченко розповів про свою щоденну підготовку до Євробачення-2023, заборони і британський гумор на цьорічному конкурсі

Ведучий «Сніданку з 1+1» та ЖВЛ на телеканалі 1+1 Україна Тімур Мірошниченко – офіційний коментатор Євробачення в Україні вже майже 20 років. Тож Євробачення-2023 не виключення. А ще Тімур разом зі своєю ліверпульською колегою Сем Квек стануть ведучими прямої трансляції урочистої Церемонії відкриття Євробачення-2023 на офіційному ютуб-каналі пісенного конкурсу.

Тімур Мірошниченко
Тімур Мірошниченко

В 2023 році Євробачення мало б проходити в Україні, але через повномасштабне військове вторгнення росії конкурс перенесли до Великої Британії, до Ліверпулю. Мірошниченко розповів про підготовку до музичного конкурсу, що триває вже два місяці:

«У мене кожного дня йде на листування з британцями щонайменше година. Вони спілкуються виключно через електронну пошту, хоча ще є і телефонні розмови, і зустрічі в Zoom. Але ніяких месенджерів для спілкування як ми, вони не використовують. У мене не один напрямок роботи цього року, а з десяток, тому так багато часу це листування забирає.

А ще майже кожного дня відбувається Zoom з різних напрямків. Найдовші «зуми» у нас з приводу бірюзової доріжки – офіційного відкриття Євробачення, яке пройде 7 травня. Ми з моєю британською колегою Сем Квек обговорюємо кожного артиста, досконало вивчаємо їх біографії, їх забобони, якісь фішечки».

Тімур Мірошниченко
Тімур Мірошниченко

Тімур Мірошниченко зазначив, що на конкурсі є свої заборони та правила, які обов’язково треба дотримуватись. Тож кожна репліка ведучого ретельно перевіряється великою кількістю людей аби не образити глядача.

«У Євробачення є свої цінності, його дивиться весь світ. У кожного своя релігія, своє ставлення до тих чи інших гострих питань, тому важливо, щоб кожне слово ведучого було виважене. Хоча у мене на доріжці буде більше можливостей для імпровізації. Я не можу поки що розкривати всі подробиці, але буде в кожному ефірі епізод з моєю участю. Звісно, всі мої репліки теж ретельно прописуються і відточуються під стандарти Євробачення.  

Пам’ятаю, коли я вів Євробачення в Києві, ми з ведучими виходили на сцену, репетирували вже 23-й варіант сценарію і обов’язково хтось після цього підійде і скаже: «Все круто, але ось це слово давайте краще замінимо, тому що воно може когось образити», - згадує телеведучий.

Тімур Мірошниченко
Тімур Мірошниченко

Але Мірошниченко зазначив, що цього року в сценарії Євробачення-2023 буде багато класичного британського гумору:

«Британський гумор дуже класний, але для українського глядача трохи специфічний, тому ми не все розуміємо. Британці з гумором ставляться до всіх ситуацій. З усього найсерйознішого намагаються зробити облегшену форму. Тому надважливі слова можна сказати простіше, а ефект від того буде ще більше». 

Фінал Євробачення-2023 відбудеться 13 травня у Ліверпулі. Україну представлятиме гурт TVORCHI.

Фото: пресслужба 1+1