Юрій Горбунов розповів, які казки читає старшому сину на ніч

Ведучий 1+1 Юрій Горбунов – батько двох синів Івана та Данила. У Всесвітній день дитячої книги, який відзначають 2 квітня він розповів на своїй сторінці в Фейсбук, які книжки читає старшому сину та про дієвий спосіб швидко змусити дитину заснути. 

«У нас вдома дуже багато дитячих книжок, особливо видавництва «Абабагаламага». З самого дитинства Іван дуже полюбляв слухати аудіо-казку «Колобок», але коли розібрався, що вона якось дивно закінчується, перестав її слухати. Він любить «Мед для мами» Івана Малковича і Софії Ус, причому перший раз він її почув, коли я робив начитки казок для нашого каналу «Плюс Плюс». Коли ми в ютубі натрапили на неї, Іван сказав: «О, тато, так це ж твій голос! А чого ти мені про це не казав?» Тож син почав слухати цю збірку казок і «Мед для мами» - його улюблена», - каже Юрій Горбунов.

Юрій Горбунов на дивані із сином
Юрій Горбунов із старшим сином Іваном

Виявляється, 6-річний Іван Горбунов більше за казки любить слухати вигадані історії від тата.

«Але як це не дивно, Івану найбільше задоволення приносять вигадані історії, які я йому завжди розповідаю на ніч. У нього в садочку є друзі Саша, Поля, Віка, і от він мене просить «Тато, а давай ти розкажеш історію, як ми з Сашею, Полею і Вікою поїхали на твоїй машині (а він обов’язково за кермом) на море, або кудись ще». І от я вигадував йому такі історії і вони були для нього важливіші ніж будь-яка казка. А мені щодня треба було включати фантазію і щось вигадувати. Іван швидко під ці історії засинав і потім вранці питає: «Тато, а чим закінчилася ця історія? Ми доїхали до моря?» Я кажу: «Так, а ти що, заснув?», а він: «Ні, я не спав, просто я вже забув» (посміхається).

Хоча, коли я себе згадую в дитинстві, то я любив Українські народні казки. У мене їх було багато. І як це не дивно, були окремі книжки Гуцульські народні казки, вони трохи відрізнялись, були більш суворі», - розповідає ведучий Горбунов.

Юрій Горбунов із синами
Юрій Горбунов із синами Іваном та Данилом

Читайте також про те, які пісні співає Юрій Горбунов своїм синам.