У акторки Катерини Молчанової діагностували рак

Українська акторка Катерина Молчанова, відома за стрічками «Моя бабуся Фані Каплан», «Гуцулка Ксеня», «Ми є. Ми поруч», повідомила в Інстаграм, що їй діагностували рак грудей. Діагноз поставили на початку лютого, а через місяць зробили операцію, вирізали ракову пухлину. Акторка пише, що через те, що хворобу виявили на початковій стадії і рак виявився не агресивним, хіміотерапію не було потреби призначати, проте призначили місячний курс радіотерапії. 

У Катерини Молчанової у найближчих родичів по жіночій лінії було також виявлено онкологію, тому сама акторка намагалася кожного року проходити обстеження і дбайливо ставилася до свого здоров’я.

Катерина Молчанова
Катерина Молчанова

Про свої переживання і перебіг лікування Катя розлого розповіла в Інстаграм:

«На початку лютого мені діагностували рак груді. На початку березня мені зробили операцію, вирізали ракову пухлину. Грудь зберегли і залишили декілька красивих шрамів. Тепер я вважаюся кансерфрі, людина, яка звільнилась від раку. І кансерсервайвером. Людина яка вижила після раку.
Ще на плановому візиті до гінеколога на початку грудня я попросила подивитися мою грудь. Роблю перевірки з узі кожен рік. В моїй родині з обох ліній жінки хворіли на рак. Тож я завжди слідкувала за цим».

Катерина Молчанова
Катерина Молчанова

Катерина Молчанова розповіла, що їй призначили гормональну терапію, а також їй зробили тест, який робила Анджеліна Джолі аби дізнатися схильність організму до різних видів раку. 

«Так як мій рак гормонозалежний, то тепер 5 років я буду кожен день приймати ліки які блокують жіночі гормони і мене введуть в штучну менопаузу щоб знизити вирогідність ймовірного рецидиву. В 35 у мене буде штучний клімакс. Але є хороша новина – я буду жити.

Про це мало хто говорить, але дуже часто лікування від раку виключає можливість у майбутньому ставати батьками. Але, теоретично, в моєму випадку це буде лише тимчасово.
Також мені зробили генетичний тест, як у Аджоліни Джолі. Він перевіряє мою схильність до різних видів раку. І як у випадку з Джолі, мені пропонували б вирізати все, що з великою імовірністю могло захворіти на рак. Тест виявився негативним. То ж мені не треба нічого вирізати. Але все одно тепер я маю постійно робити чекапи і приймати гормоноблокуючі ліки», - пише акторка.

Катерина Молчанова
Катерина Молчанова

Катерина Молчанова пише, що останні три роки в її житті відбулося багато змін:

«Протягом останніх трьох років моє життя змінювалось багато разів. Я встигла пережити розлучення, депресивний епізод із прийомом антидепресантів, повномасштабне вторгнення, біженство з дитиною, усі приколи життя мами з дитиною в іншій країні та рак. Кожен цей етап був максимально трансформуючим. Але рак якось швидко, без запитань, відсік все непотрібне».

Вже два роки Катерина Молчанова разом з 7-річною донечкою Вірою живе у Німеччині. Саме там вона і проходить лікування. 

Катерина Молчанова
Катерина Молчанова з донькою

Що потрібно знати жінкам про рак грудей та важливість щорічного обстеження

Фото: Інстаграм