Топ-5 улюблених власних книг Стівена Кінга

Топ-5 улюблених книг Стівена Кінга у Стівена Кінга

Один з найпопулярніших та найуспішніших американських письменників сучасності Стівен Кінг у студії  «The Late Show with Stephen Colbert» розповів про свої улюблені книги написані ним же самим. Ведучий Стівен Колбер попросив скласти лише Топ-5 романів чи оповідань Стівена Кінга.

Стівен Кінг
Стівен Кінг

1. «Бажаючий вижити» (Survivor Type), 1985 рік — оповідання про спробу вижити на безлюдному острові лікаря де немає їжі, але є купа героїну. На українську мову оповідання не було перекладене.

2. «Мізері»( Misery), 1987 рік — написаний у жанрі психологічного трилеру. В основі сюжету твору закладено стосунки двох героїв книги — популярного письменника Пола Шелдона та його психопатичної шанувальниці Енні Вілкс. Стівен каже, що і писати цю книгу було досить весело: «Це наче як концерт Led Zeppelin». Загалом, в сюжеті втілено один з найбільших острахів Кінга, пов'язаний з фанатично налаштованими прихильниками його творчості. 

Роман удостоївся премії Брема Стокера, а також зайняв четверте місце в списку бестселерів року. Був екранізований 1990 року американським режисером Робом Райнером.

3. «Історія Лізі» (Lisey's story), 2006 рік — твір автор присвятив своїй дружині Табіті. На основі книги зняли восьмисерійний серіал. Сценарій всіх епізодів написав сам Стівен Кінг, а в головній ролі знялася Джуліанна Мур. Прем’єра міні-серіалу відбулася на Apple TV+ 4 червня 2021 року.

4. «Тіло» (The body), 2021 — повість, яка стала предтечею роману «Воно». Вперше оповідання було опубліковане у 1982 році, у збірці «Чотири сезони» / «Різні пори року». Це була перша авторська збірка Кінга, яка посіла перше місце в списку бестселлерів «Нью-Йорк таймс». Оповідь ведеться від імені Гордона (Горді), котрий описує, вже ставши відомим письменником, як 12-річним підлітком вперше побачив труп і події, які це супроводжували. У 1986 році вийшла екранізація повісті — фільм «Залишся зі мною».

5. «Біллі Саммерс» (Billy Summers), 2021 рік. Головний герой — найманий убивця, ветеран іракської війни, снайпер. Його переконання дозволяють убивати лише поганих людей. Але Біллі вирішує зав’язати. Лишилось останнє замовлення. Проте замовник не квапиться з оплатою. Навпаки: люди замовника починають полювання на самого Біллі. 
Цей роман називають одним з найкращих, що написав останнім часом Кінг. 
 

Дивіться також Топ-5 книг, які допоможуть знизити рівень стресу