Софія Ротару у свій ювілей порушила мовчання і розповіла про благодійний збір

Цього року Софії Ротару виповнюється 75 років. У свій ювілей, 7 серпня, артистка зробила допис в Інстаграм – перший за п’ять місяців. Вона розповіла, що приїхала на батьківщину, в село Маршинці Чернівецької області. Це її місце сили. Також Софія Ротару написала, що під час війни не любить говорити про свої благодійні ініціативи, але саме у свій день народження вирішила порушити мовчання і оголосила про збір коштів на допомогу українцям.

Софія Ротару сидить на сходинках
Софія Ротару у Маршинцях - своїй батьківщині

«Приїхала у місце сили! Тут я народилася, росла, пішла до школи. Тут я почала співати. Рідні Маршинці нагадали мені, як важливо не втратити почуття причетності до своєї Землі, відчувати зв'язок із тими, хто дав тобі життя, виховав та підтримував у твоїх починаннях.

Я рідко пишу, але сьогодні маю два приводи. Мій Ювілей та дуже важливий День гуманітарної ініціативи, яку я підтримую з перших днів початку повномасштабної війни. «БОН бокс». Проект, який дбає про дружин і дітей військовослужбовців, які пішли на фронт і матерів з дітьми, які втратили батька та чоловіка на цій війні.

Трохи незвичайна для мене роль, не звикла допомагати «на публіку», ще складніше мені просити про допомогу. Але саме цього дня, разом із Вашими теплими привітаннями та словами підтримки, якими Ви оточуєте мене вже багато років, хочу звернутися з проханням підтримати тих, кому зараз важко, хто справді потребує нашої допомоги.

Давайте разом зробимо цю добру справу! Де б ми не знаходилися і якою б мовою не говорили… Сьогодні не час святкувати Ювілей, сьогодні я молюся, щоб, як завжди, за кілька тижнів після мого Дня народження, ми святкували День Незалежності України! Щоб якнайшвидше, замість повітряних тривог, у кожному будинку, у кожній родині, у кожному місті нашої прекрасної України звучали пісні про Любов та Мир!», - написала Софія Ротару.

Софія Ротару
Софія Ротару

Нагадаємо, син і онук Софії Ротару на початку війни намагалися незаконно перетнути кордон, аби виїхати з країни.

Наталія Мосейчук у розмові з продюсером Полякової та музикантом Іваном Леньо підняла тему артистів, які замовчують війну.

Фото: Інстаграм