Переможець Голосу країни-11 Сергій Лазановський представив пісню на вірші Марусі Чурай

Переможець «Голосу країни-11» LAZANOVSKYI | RIDNYI (Сергій Лазановський) та молода співачка DARIKA (Даринка Луцька) презентували спільну відеороботу на композицію «Сила козака», написану на вірш української поетеси та народної співачки Марусі Чурай. Ця колаборація має на меті залучити покоління артистів-початківців створювати музику українською та популяризувати солов’їну.

«Сила козака» - патріотична пісня-звернення до всього українського народу, який століттями бореться проти російського гніту. Це послання до поколінь, які полягли за України та історія родини кожного захисника, який не повернувся додому.  У тексті також оспівується жінка-берегиня – мама, дружина, донька, які є уособленням сили та енергії.

Сергій Лазановський стоїть у полі біля коня
Переможець «Голосу країни-11» LAZANOVSKYI | RIDNYI (Сергій Лазановський)

«Саме зараз слід долучати усіх підлітків та покоління, яке підростає, до усього українського. Зараз ми маємо засівати так, щоб культурні жнива були через десятки років результативними.

З DARIKA ми співпрацюємо не вперше, вже мали досвід спільного виступу на благодійному заході для наших захисників та захисниць. Тому коли народилась ця пісня, було вирішено заспівати її саме з представницею молодого покоління, адже насправді, для підлітків сучасної української музики замало», - поділився LAZANOVSKYI | RIDNYI.

Сергій Лазановський стоїть біля коня
LAZANOVSKYI | RIDNYI (Сергій Лазановський)

Враховуючи ситуацію в країні, відеокліп знімався у екстрених умовах у максимально короткий проміжок часу. Зйомки тривали одним днем, з 5 ранку до 10 вечора.

Зйомки відбувались на теренах Івано-Франківщини, у Івано-Франківській філармонії імені Іри Маланюк та у Музеї етнографії Національного заповідника «Давній Галич».

Однією з основних локацій відеороботи стало пшеничне поле. Здавалось б: поле багато разів з’являлось в кліпах українських артистів. Проте наразі воно стало ще одним символом нашої свободи.

Задля гарних кадрів разом з конем, LAZANOVSKYI | RIDNYI поборов одну із власних фобій – гіпофобію. Співак ретельно підійшов до процесу та навіть займався з інструктором, аби не лякатись тварини.

Сергій Лазановський | RIDNYI feat Дарина Луцька | DARIKA - Сила козака

Фото: пресслужба