ONUKA переспівала відомий хіт зірки 2000-х років

ONUKA стала новим героєм другого епізоду авторського проєкту Тіни Кароль «Дім звукозапису» на YouTube. 

«Я зворушена та навіть схвильована, адже маю величезну честь та фанатську радість оголосити, що до «Діму звукозапису» завітали найяскравіші представники електронної музики та фольку - це гурт ONUKA», - каже Тіна Кароль. 

Співачка запрошує до свого шоу українських виконавців, аби створити унікальний музичний перформанс та разом дослідити історію обраної композиції. На цей раз вибір пав на пісню «День і ніч» з репертуару Росави. 

ONUKA і Тіна Кароль
ONUKA і Тіна Кароль

«Я дізналася, що у Тіни є авторський проєкт, який переосмислює пісні, які вплинули на українську музику або взагалі були важливими в культурі. 

Коли Тіна запросила мене у свій проєкт, мені на думку одразу спала пісня Росави «День і ніч». Коли ця пісня з'явилася - це був мій десятий клас школи, 2001 рік. Це період мого найбільшого максималізму. По телевізору реально жахлива, російськомовна, жлобська музика, яку я просто ненавиділа. Звісно що у свої шістнадцять років, коли я бачу Росаву по телебаченню - це мене просто вражає. 

Можливо, саме зараз для молодої аудиторії пісня Росави буде впізнана, як нова. Все ж таки Росава та її творчість - це фундамент, на тлі якого сталося багато українських артистів, в тому числі і я. Проєкт Тіни «Дім звукозапису» буде своєрідним путівником, гайдом для наступних поколінь по тому кращому, що було видано за всі роки музичної України», - говорить Ната Жижченко, фронтвумен гурту ONUKA. 

ONUKA
ONUKA

Над аранжуванням пісні «День і ніч» разом з Тіною працював саундпродюсер та композитор Євген Філатов. 

«Я одразу погодився з вибором пісні, адже в ній одразу все зрозуміло: не треба нічого вигадувати, не треба перенароджувати аранжування. Проєкт «Дім звукозапису» за своєю суттю покликаний звернути увагу на нашу спадщину, бути мдоказом, що ми талановита країна з багатовіковою історією. Треба памʼятати, треба перевтілювати і рухатися вперед», - каже Євген Філатов. 

ONUKA, Євген Філатов і Тіна Кароль у студії
ONUKA, Євген Філатов і Тіна Кароль

Особливістю шоу «Дім звукозапису» є те, що запрошена зірка повинна заспівати обрану для неї пісню наживо та з першого дублю. Для запису пісні «День і ніч» у виконанні Нати Жижченко був запрошений увесь склад оркестру Будинку звукозапису українського радіо , де і проходять знімання самого шоу, та жіночий хор. 

До дослідницької частини шоу увійшли інтерв'ю автора пісні - Ділі з гурту «ТНМК» та самої виконавиці співачки Росава. 

ONUKA "День і ніч"

Нагадаємо, що після кожного випуску Ютуб проєкту «Дім звукозапису», виконана у ньому пісня виходитиме, як повноцінний сингл артиста.

Отже, разом з премʼєрою на Ютуб пісню «День і ніч» у виконанні гурту ONUKA можна послухати на всіх стрімінгових платформах. 
 

Нагадаємо, гостею першого випуску стала Юлія Саніна

Фото: пресслужба