Оля Полякова зняла у кліпі “Пташка” 12-річну Яну Степаненко, яка втратила ноги через обстріл Краматорська

У 32 річницю Незалежності України співачка офіційно презентує  трек “Пташка”. Пісня є символом незламності всіх, хто сьогодні потерпає від війни в нашій країні. Головною героїнею mood-video стала незламна дівчинка Яна, яка постраждала внаслідок обстрілу вокзалу Краматорська.

За родину Степаненків вболівав увесь світ. У квітні 2022 року Наталя з 11-річними двійнятами Яною та Ярославом потрапили під ракетний обстріл вокзалу Краматорська. Жінка втратила одну кінцівку, дівчинка - обидві. Мама з донькою кілька місяців проходила лікування у Львові. Згодом родина вирушила до США, де у лікарні Сан-Дієго пройшла реабілітацію та протезування. Сьогодні дівчинка завдяки протезам наново навчилася ходити, відвідує школу, їздить на велосипеді та подорожує. Вже скоро родина повернеться до України, де у львівському Національному реабілітаційному центрі “НЕЗЛАМНІ” Яна продовжить відновлення.

Яна Степаненко
Яна Степаненко через ракетний напад з боку росіян по вокзалу Краматорська втратила дві ноги
Яна Степаненко на руках у лікаря
Яна Степаненко втратила обидві ноги через теракт у Краматорську
Яна Степаненко з мамою
Яна Степаненко з мамою

Режисерами відео виступили Омелян Ощудляк та Юрій Данкевич.

«Пісня “Пташка” - це присвята всім жертвам війни та тим, хто потребує підтримки в ці трагічні для країни часи, які обов'язково закінчаться нашою перемогою. А Яна та Оксана - як символи незламності, приклади справжньої волі, краси та неймовірної жаги до життя», - коментує премʼєру Оля Полякова. 

Оля Полякова
Оля Полякова

Вперше Оля Полякова заспівала трек “Пташка” на своєму концерті “Все Буде Добре” в КВЦ “Парковий” 8 березня. Сама ж пісня присвячена 23-річній Оксані Баландіній, яка зазнала мінно-вибухової травми, наступивши на невідомий предмет, коли поверталася додому. Лікарі зробили їй чотири операції. В результаті жінці ампутували дві ноги та пальці лівої кисті. Весь час, коли вона боролася за життя, поряд з нею був її коханий Віктор. Зворушливі кадри з їхнього весілля, яке відбулося у палаті львівського шпиталю, облетіли всі ЗМІ. Травми не завадили нареченій одягнути білу сукню і станцювати з коханим весільний танець.

Оля Полякова - Пташка [Mood video]

Ця історія стійкості надихнула Олю Полякову на виконання проникливої композиції. 

Авторкою слів життєстверджувальної пісні стала Анна Завальська, а музику написав композитор Дмитро Саратський. Партію скрипки до композиції виконав військовий скрипаль Мойсей Бондаренко, відомий грою на музичному інструменті на передовій.