Оля Полякова візьме участь у Pride in London-2023

Під час святкової ходи, яка проходить 51 рік поспіль у самому центрі Лондона, Оля Полякова очолить українську колону, аби ще раз нагадати міжнародній спільноті про війну в Україні. Одна з найвпливовіших у світі прайд подій відбудеться 1 липня за підтримки українського квір-патріотичного руху UKRAINEPRIDE та британсько-української волонтерської організації Support Ukraine London. 

Оля Полякова: «Боротьба за свободу і цінність кожного українця - це те, за що наша країна щодня виборює право у двобої з рашистським злом. Війна не обирає, якої ти статі, сексуальної орієнтації або який у тебе колір очей. На передовій перемогу здобувають також військові ЛГБТІК+, права яких досі не врегульовані законодавчо в питаннях узаконення відносин, піклування  про партнера, їх спільне майно, дітей…Захистити законно незахищених від атак і цькування, від злочинів на ґрунті ненависті - це той шлях цивілізованої країни, який ми ще маємо пройти. Україна вже відчутно різниться від держави-агресора, де ідеологія країни є людиноненависницькою до своїх же співгромадян, де права людини - фікція.

Україна - це вже частина прогресивного світу, незалежно від того, як швидко ми виграємо цю війну. Тому, сьогодні ми маємо особливо чітко підкреслювати, що нас, українців, обʼєднує, а не розділяє. А обʼєднують нас прагнення свободи, безпеки і рівноправності всіх наших громадян. Ми тут, аби захистити світ свободи та любові від темряви диктатури, брутальної сили та брехні!», - коментує свою участь у Прайді співачка

Оля Полякова
Оля Полякова візьме участь у Pride in London-2023

Прайд у Лондоні організатори вважають особливо важливим політичним майданчиком з огляду на міцні партнерські відносини України та Великобританії, а також значні звершення у сфері захисту прав людини, виборені українцями останні роки при тій же партнерській підтримці британців. Поступ України у прагненні до подальшого розвитку демократичних цінностей у порівнянні з країною-агресором просто незрівнянний, але в багатьох питаннях потребує ще удосконалень та опрацювань.

Тому, уже другий рік поспіль українська колона за участі 80 учасників (цьогоріч) долучається до лондонського Прайду, аби захистити світ свободи та любові від темряви диктатури, брутальної сили та брехні!