Оля Полякова в образі «Незламної» очолила українську колону Прайду в Лондоні

Українська співачка Оля Полякова взяла участь у 51-й щорічній ході, присвяченій захисту прав ЛГБТК+ спільноти. Захід відбувався 1 липня  за підтримки UKRAINEPRIDE та SUPPORT UKRAINE LONDON, закликавши міжнародну спільноту до глобального захисту України. 

Основний меседж української делегації цього року відображає одне з ключових прохань – «Дайте нам крила, щоб захистити нашу веселку» (Give us wings to protect our rainbow). Слоган ходи навіяний історичним візитом президента України Володимира Зеленського до Лондона в лютому 2023 року, під час якого він неодноразово закликав надати літаки. Його заклик «Дайте нам крила, щоб захистити свободу», проголошений перед британським парламентом, став легендарним.

Оля Полякова
Оля Полякова взяла участь у 51-й щорічній ході, присвяченій захисту прав ЛГБТК+ спільноти

Оля Полякова зʼявилася на ході в образі войовничої жінки-воїна, супер героїні «Незламна», борчині за справедливість та свободу людини в усіх її проявах. Автором образу виступили дизайнерки бренду MU PRODUCTION, які заклали потужний символізм в кожний елемент вбрання співачки.

Оля Полякова
Оля Полякова в образі войовничої жінки-воїна Незламна

MU PRODUCTION: «Це героїня, яка має міць, силу слова і незгасимий вогонь у грудях. Нам дуже хотілось, щоб вона була супер героєм, який отримає тріумф любов'ю і жагою до життя! І розпалила цю жагу в серцях глядачів. Її образ і свято, і виклик. На грудях блищить український тризуб — зараз цей символ, як серце кожного українця. Великі золоті лати на плечах, ногах і браслети — броня воїна, яка її захищає. Великий повітряний плащ золотого кольору — це золоті лани пшениці нашої країни. На голові в Олі — великий золотий шолом-ірокез. 

Колись давно войовничі індіанці-черокі носили ірокез, як символ сміливості, боротьби за свою землю та життя своїх близьких. Такі самі символи Полякова несе зараз, у 21 столітті, коли наша країна бореться за свою землю і життя.У її руці виблискує інкрустований меч. Який готовий руйнувати ці стереотипи й боротися за свободу кожного», - коментують дизайнерки непереможний образ співачки. 

Оля Полякова
Оля Полякова в образі «Незламної» очолила українську колону Прайду в Лондоні
Оля Полякова
Оля Полякова у Лондоні на Прайді

Самі ж учасники української колони, які йшли пʼятими, були вдягнені в чорне, щоб вшанувати памʼять тих, хто загинув, захищаючи Україну. Загалом у ході участь взяло більше 600 груп.

Оля Полякова
Оля Полякова
Оля Полякова
Оля Полякова
Оля Полякова на вулиці Лондона у золотому плащі
Оля Полякова

Фото: пресслужба