Олександр Роднянський зніме фільм про війну в Україні

Відомий кінопродюсер Олександр Роднянський заявив про те, що має намір зняти фільм про війну Росії в Україні. Цим займеться його кінокомпанія AR Content разом з однією з найвпливовіших кінокомпаній Голлівуду - Anonymous Content, за плечима якої багато знаменитих проектів, включаючи оскароносні «У центрі уваги» (Spotlight) та «The Revenant».⠀

Режисером та автором нової картини стане один із найобдарованіших українських кінематографістів - Мирослав Слабошпицький, який завоював міжнародне ім'я фільмом «Плем'я» та підкорив десятки світових фестивалів, починаючи з Каннського.

Мирослав Слабошпицький з камерою
Мирослав Слабошпицький

Олександр Роднянський:

«Новий наш фільм про найголовнішу подію сьогоднішнього часу та нашого життя – про війну. Про вторгнення російських військ в Україну і про нескінченні страждання, які вони завдали мирним українцям.

В основу картини лягла резонансна стаття провідного британського дослідника пропаганди Пітера Померанцева "Ми можемо бути лише ворогами" (We can only be enemies), опублікована у шановному американському виданні The Atlantic.
Це історія однієї української родини у маленькому селі, окупованому російськими солдатами. Історія стосунків господарів будинку з окупантами, що оселилися в ньому, стосунків складних і драматичних».

Олександр Роднянський
Олександр Роднянський

«З моменту, коли 24 лютого я прокинувся від звуку російських ракет, що вибухають у моєму рідному Києві, для мене стало особливо важливим зробити свій особистий фільм про війну», - написав Мирослав Слабошпицький.

«Я поділяю його почуття з того самого моменту, як 24 лютого о 4-й ранку мені зателефонував з Києва мій син і сказав: «Тату, почалося»… Тому цей проект став для мене найважливішим і глибоко особистим.

Ми не просто хочемо розповісти правду про криваву війну, ми хочемо зрозуміти, що відбувається із зовні звичайними людьми, які перетворюються на очах на жорстоких убивць і ґвалтівників. Це буде складна розмова про розлюднення та його причини», - пише продюсер в Інстаграм.

церка крізь вікно
Фільм Роднянського буде присвячений війні Росії в Україні

Нагадаємо, що фільм "Клондайк" буде змагатися за номінацію на Оскар від України у наступному році.

Фото: Інстаграм