Олександр Педан з’їздив у звільнений Херсон

Педану у Херсоні подарували кавун

Ведучий проекту Improv Live Show (Новий канал) Педан розповів, про гуманітарну допомогу, яку завіз у деокуповане місто, та про спілкування з херсонцями

«Херсон – це Україна!», – було у голові всіх українців протягом восьми місяців окупації нашого міста на березі Азовського моря. І 11 листопада його, нарешті, звільнили! У перші дні після цього туди навідався Президент України, а зараз у Херсон активно їздять волонтери. Відвідав місто і ведучий Нового каналу та громадський діяч Олександр Педан.

– Після визволення Херсону я одразу захотів поїхати туди. Традиційно, аби підтримати наших військових і цивільне населення. Нарешті, сталась нагода. Я поїхав з Хмельницькою ОВА, з Фондом «Захисти Хмельниччину», – розповідає Педан. – Ми привезли близько десяти автомобілів з їжею. З них – шість великовантажних фур. Був вражений, наскільки херсонці чекали, коли в місто повернеться Україна. А кількість людей з прапорами на площі, які підходили, вітались, дякували, що ми приїхали, навіть трохи шокувала. А ще вразили діти, які спочатку боялися дивитись в очі, а через півхвилини розмови не втримувалися і кидалися обійматись. 

Олександр Педан
Олександр Педан у Херсоні

Окрім Олександра у звільнений від окупантів Херсон приїхали й інші українські знаменитості.

– На центральній площі я зустрів багато своїх друзів і знайомих. Зокрема, Колю Сергу та Олександра Ярмака, які два дні поспіль давали концерти під відкритим небом та спілкувались з населенням, – ділиться Педан. – А ще там вже були представники дружнього мені «Добробату», який відновлює пошкоджені будівлі у Київській, Чернігівській, Харківській областях, і от вони доїхали до Херсона. 

Чоловіки на площі у Херсоні
Педан з волонтерами на головній площі Херсону
Прапор України
Прапор України у Херсоні

Олександр Педан зізнався, що найбільшим подарунком для нього була увага людей. І ще дещо…

– «Добробатівці» подарували мені кавун! Знайти його взимку не так легко. Це була велика радість! – з захватом розповідає він. – Я обіцяв сину, що привезу кавуна, але не сподівався, що виконаю свою обіцянку. І от сталось, що тато не кидає своїх слів на вітер. Марік був в захваті!
 

Олександр Педан
Олександр Педан

Фото: пресслужба