Оксану Черкашину визнано найкращою акторкою фестивалю у Палм Спрінгз за роль у «Клондайку»

Українська акторка Оксана Черкашина отримала престижну кінонагороду FIPRESCI на Palm Springs International Film Festival за найкращу жіночу роль у стрічці «Клондайк». 

У Палм Спрінгз фільм представляла режисерка Марина Ер Горбач: «Мене сильно вразила реакція глядачів. Було багато запитань про Україну та роботу над стрічкою, але справжньою несподіванкою стало те, як сильно фільм зачепив глядачів спогадами про досвід еміграції, депортації, вимушеного переселення і попри все — бажанням жити».

Оксана Черкашина
Оксана Черкашина

«Дякую Palm Springs International Film Festival за цю нагороду і можливість знову розповісти світові про Україну! Якщо мій успіх та успіх фільму «Клондайк» хоч на міліметр наближує нашу перемогу, то я готова працювати ще інтенсивніше. Слава Україні! Слава ЗСУ!», - написала Оксана Черкашина у себе на сторінці у Фейсбук.

Цьогоріч у фестивалі брали участь 134 фільми з 64 країн світу, з них 27 показів були прем'єрними.

Події у фільмі «Клондайк» розгортаються у липні 2014 року на Донбасі. Молоде подружжя готується стати батьками. Попри постійні сварки, чоловік і брат дружини прагнуть одного — евакуювати вагітну жінку. Та вона відмовляється їхати навіть коли село захоплюють озброєні угруповання. В цей самий час у небі над ними збивають цивільний літак.

Нагадаємо, що світова прем’єра стрічки відбулася на Санденсі — найбільшому фестивалі незалежного кіно в США, де вона здобула Приз за Найкращу режисуру.

Оксана Черкашина
Оксану Черкашину визнано найкращою акторкою фестивалю у Палм Спрінгз за роль у «Клондайку»