«Мертвий Півень» і Сергій Жадан презентували кліп на один з найвідоміших віршів поета

«Закохані моєї країни добивають одне одного своєю любов’ю, вони не здатні обмежитися любовними стосунками», — написав якось Сергій Жадан. Ці слова часто звучать лейтмотивом його пронизливої любовної лірики. Поки студенти пишуть реферати про коханців у віршах Жадана, його друзі з «Мертвого Півня» вирішили переспівати один з найчуттєвіших віршів — «І жінка з чорним, як земля, волоссям», що походить із канонічної поетичної збірки «Вогнепальні й ножові» (2012).

Оскільки сам автор означив збірку як свого роду «Поетичне Євангеліє», то вважатимемо, що текст отримав «паралітургійний псалом» від «Мертвого Півня» у любовному храмі «Жінки з чорним, як земля, волоссям». Також до виконання одного із куплетів пісні долучився сам поет.

Музиканти відзняли на композицію відеокліп про сильну сучасну жінку, яка живе своє найкраще життя. Йдучи ранковим містом, вона перетинається з учасниками гурту у різних життєвих обставинах. У кліпі є також відсилання до легендарного відео гурту «Мертвий Півень» на пісню «Холодно» 1998 року.

Мертвий Півень, Сергій Жадан - Жінка з чорним, як земля, волоссям

Це далеко не перша співпраця «Мертвого Півня» та Сергія Жадана. Рік тому «Півні» разом із «Жадан і Собаки» видали рок-бойовик «Переваги окупаційного режиму». На вірші поета також написана одна з найхітовіших пісень «Мертвого Півня» «Я помру від застуди».

Жадан і Собаки, Мертвий півень – Переваги окупаційного режиму

Композиція «Жінка з чорним, як земля, волоссям» та відеокліп від режисерки Світлани Благітко відкриває осінні музичні події до 35-річчя гурту «Мертвий Півень». Склад гурту зазнавав багатьох змін упродовж своєї історії і у 2011 році здавалось — остаточно припинив свою діяльність. Та відродження «Півнів» несподівано відбулось навесні 2023 року з новим вокалістом Юрієм Рокецьким. Гурт вважається одним з піонерів українського року та альтернативної музики з величезною фан-базою серед різних поколінь.

«Мертвий Півень» і Сергій Жадан
«Мертвий Півень» і Сергій Жадан

Нагадаємо, Сергій Жадан, який вступив до лав ЗСУ, нещодавно озвучив свій гонорар за рекламу в McDonald's: «Найбільший у моєму житті».

Фото: пресслужба