Сергій Жадан озвучив гонорар, який отримав за рекламу в McDonald`s: «Найбільший у моєму житті»

Поет та письменник Сергій Жадан взяв участь у зйомках реклами McDonald`s. У ролику Жадан з’являється у військовій формі, а за кадром читає свій вірш, який спеціально написав для цього відео. За участь в рекламному ролику McDonald`s Сергій Жадан отримав 1 мільйон гривень. Як зазначив сам поет, це найбільша сума гонорару в його житті. 

«Маю сказати, що давно люблю МакДональдз. А сьогодні, коли в Харкові ресторани мережі зачинені через безпекові причини, мак став узагалі чимось особливим, адже найближчі відкриті МакДональдз у Полтаві та Дніпрі тепер сприймаються як символ таких собі острівців відносно безпечного тилу – з його щоденними клопотами та звичками, що нагадують про нормальне життя.

Одне слово, коли до мене звернулися з МакДональдз і попросили написати їм вірш до рекламного ролика, відразу погодився. Зрозуміло, що у вірші немає бургерів і картоплі фрі, але є смачний пиріг. А ще є пам’ять, любов і ніжність. Бо пам‘ять, це дуже часто саме про любов і ніжність. 

Приємно бачити, що багатьом це відео сподобалось. Оскільки це справді трішки більше, аніж про рекламу», - розповідає поет.

Сергій Жадан
Сергій Жадан

Сергій Жадан також зазначив, що весь свій гонорар – а це 1 мільйон гривень – віддасть на благодійність. Так вони домовились наперед з McDonald`s.

«А ще, коли домовлялись, відразу попередив, що кошти передам на що-небудь благодійно-волонтерське, оскільки для мене це не комерційний проект, а допомагати нині є кому. Тож із радістю передаю цю суму - 1 000 000 гривень - (найбільший, між іншим (поки що) гонорар у своєму житті) в добрі руки на хороші справи. Смакуйте українське, так би мовити», - пише Жадан.

Сергій Жадан в рекламі МакДональдс