Лінда Євангеліста вперше розповіла, що хвора на рак грудей

Супермодель 90-х Лінда Євангеліста з’явилась на діджитал-обкладинці WSJ. Magazine’s Fall Men’s Style, для якої її зняв легендарний фотограф Стівен Мейзел. У відвертому інтерв’ю 58-річна модель вперше розповіла приголомшливу новину – останні п’ять років жінка бореться із раком грудей. Цей діагноз Євангелісті поставили у 2018 році, після чого модель перенесла подвійну мастектомію.

«Рак молочної залози виявили під час щорічної мамографії. Результати були не дуже хорошими, і через інші фактори за станом здоров’я я наважилась на подвійну мастектомію, оскільки хотіла залишити все це позаду і не мати з цим справи. Я хотіла жити і не збиралася дозволити раку грудей вбити мене», — розповіла Лінда Євангеліста. 

Лінда Євангеліста
Лінда Євангеліста

Попри подвійну мастектомію і лікування улітку 2022 року Євангеліста знову відчула ущільнення у грудях і невдовзі після МРТ та біопсії дізналася, що рак повернувся і поширився на грудні м’язи.  

«Хоч дірку викопайте в моїх грудях, – сказала я своєму онкологу після другого діагнозу. – Я не хочу, щоб було красиво. Я хочу, щоб розкопали і видалили проблему. Хай навіть в моїх грудях лишиться дірка. Я не помру від цього», - коментує модель і додає, що настрій в неї позитивний і вона налаштована на повне одужання. 

Останні роки Лінду Євангелісту переслідують проблеми зі здоров’ям: супермодель стикнулася з важкими наслідками від б’юті-процедури Coolsculpting (одним із видів кріогенної ліпосакції або ліполізу), що спотворили її зовнішність і підірвали здоров’я.

Лінда Євангеліста
Лінда Євангеліста

Повернення на публіку у Лінди Євангелісти відбулося в 2022 році, коли модель вперше за довгий час вийшла на подіум на показі Fendi на честь 25-річча сумки-багета. Лінда вийшла у фіналі в об’ємній сукні-мантії. В залі зірку зустріли оваціями, але в інтернеті з’являлися і в’їдливі негативні коментарі: «Що вона ховає під цією сукнею?». «Якби вони тільки знали – мої післяопераційні дренажні трубки щойно витягли з мого тіла», – зізналася Лінда в інтерв’ю.