Євробачення-2024: Мірошниченко прокоментував скандали навколо пісень учасників Нацвідбору

Офіційний коментатор Міжнародного музичного конкурсу «Євробачення», а також ведучий «ЖВЛ представляє», що виходить щодня у «Сніданку з 1+1» на каналі «1+1 Україна» Тімур Мірошниченко в ексклюзивному інтерв’ю для сайту 1+1 прокоментував, чим відрізняється цьогорічний Нацвідбір від минулих років. Головна відмінність – це склад учасників.

«Омолодження складу фіналістів без суперзірок. Можна лише трьох назвати знаними артистами – MELOVIN, alyona alyona та Jerry Heil. Всі інші – це нове покоління музикантів, яке проявило себе за останні два роки. Мене це дуже тішить. Впевнений, всі, хто опинився в фіналі Нацвідбору, стануть великими зірками в майбутньому, тому що все роблять правильно. Дуже талановиті. Вони всі заслуговують бути почутими у Європі», - каже ведучий.

Тімур Мірошниченко
Тімур Мірошниченко

Також Тімур Мірошниченко прокоментував скандали навколо ймовірного плагіату пісень деяких учасників Нацвідбору:

«Для «Євробачення» це стандартна історія, причому не тільки для України. Кожного року когось з учасників звинувачують у плагіаті. Дійсно, є такі пісні у цьогорічних фіналістів, які чуєш і тобі здається, ніби ти вже це десь колись чув. Але, як не крути, всі пісні проходять перевірку Європейської мовної спілки і якщо там буде плагіат, ці пісні не будуть допущені. Якщо ці композиції зараз є в фіналі, значить, вони пройшли перевірку і не порушують жодних правил».

Тімур Мірошниченко
Тімур Мірошниченко

Деяким слухачам не сподобалась пісня Jerry Heil та alyona alyona «Teresa & Maria». Співачки отримали багато критики через Мати Терезу, про яку йдеться в пісні. На це Мірошниченко відповів:

"Тут у мене велике питання до українців. Поки весь європейський простір захоплюється всіма піснями від наших фіналістів і зокрема піснею Jerry Heil та реперки alyona alyona «Teresa & Maria», ми починаємо поливати дівчат брудом за те, що Мати Тереза має неоднозначну біографію. Коли ми вже навчимося не колупати одне одного і шукати «зраду» в усьому, замість того, щоб порадіти, що класна пісня?"

Також читайте, який склад журі буде цього року на Нацвідборі.

Фото: пресслужба 1+1 Україна