Євробачення-2024: відомий склад журі Нацвідбору

В застосунку «Дія» українці обрали трьох артистів, хто посяде почесне місце у журі Національного відбору на «Євробачення-2024». У відкритому голосуванні взяли участь понад 720 тисяч українців. 

Лідерами голосування стали: 
- Андрій Данилко, народний артист України й творець сценічного образу VERKA SERDUCHKA (43,79%). За нього проголосували 315 тисяч людей. 

- Джамала, переможниця «Євробачення-2016» (23,62%);

- Сергій Танчинець, фронтмен гурту «Без обмежень» (12,42%).

Журі Нацвідбору на Євробачення-2024
Журі Нацвідбору на Євробачення-2024: Андрій Данилко, Джамала, Сергій Танчинець

Вже 3 лютого, у фіналі Нацвідбору зіркова трійка журі разом з глядачами обере представника України на «Євробаченні-2024».

Трьом переможцям голосування буде запропоновано підписати угоду члена журі, після чого вони офіційно посядуть суддівські крісла Нацвідбору на Євробачення-2024. Якщо хтось із трійки через вагомі причини не зможе підписати угоду, членом журі стане наступний за кількістю голосів кандидат. Після підписання угоди трійку журі оголосять публічно.

Також нещодавно стало відомо, що ведучими Національного відбору на Євробачення-2024 обрали фронтвумен гурту The HARDKISS та ведучу Євробачення-2023 в Ліверпулі Юлію Саніну, офіційний «голос» Пісенного конкурсу в Україні Тімура Мірошниченка та стендап-коміка Василя Байдака.