Документальний фільм із Джамалою переміг у Каннах

Фільм “Джамала: Пісні свободи” (оригінальна назва “Jamala: Songs of Freedom”) переміг на міжнародному фестивалю Cannes Corporate Media & TV Awards, який присвячений корпоративним фільмам, онлайн-медіа та телепродукції. Церемонія нагородження відбулася 25-26 вересня у Каннах.

Фільм отримав “Золотого дельфіна” у категорії "Human Concerns and Social Issues". Виконавча продюсерка і режисерка Бет Мендельсон і продюсер Аміш Срівастава були присутні на церемонії нагородження, щоб прийняти приз “Золотий дельфін” від імені команди Голосу Америки, до якої входили виконавча продюсерка Емі Кац, редакторка Жаклін Де Філліпс і сценарист Натан Антілла.

Документальний фільм, був знятий за ініціативою Голосу Америки та випущений 24 лютого. Він розповідає про українську співачку та авторку пісень Джамалу в перші дні повномасштабного вторгнення Росії в Україну та описує її діяльність на підтримку своєї країни.

Джамала
Джамала: кадр з фільму

“Читаю, і не можу повірити в це… З майже 800 заявок із 46 країн журі Канн обрало саме цей фільм, який переміг і отримав “Золотого дельфіна” у категорії “Human Concerns and Social Issues”.

Дякую всій команді “Голосу Америки”, журналістці та авторці Бет Мендельсон, продюсеру Аміш Срівастава, а також особливу подяку хотілось би висловити Мирославі Гонгадзе за ідею та допомогу в її реалізації.

Пам'ятаю, як під час однієї з репетицій, коли я співала ARAFAT DAĞINDAN, Бет зайшла і запитала: "А що тут зараз відбулося, я втратила дар мови й мені здається, що я опинилася десь на іншій планеті, мене віднесло десь далеко". Цей кадр зберігся навіть у фільмі.  І це так символічно, що саме в день презентації відео на цю пісню у Києві, фільм "Джамала: Пісні свободи" перемагає у Каннах.

Цей фільм про нас, про кожного з нас. У кожному кадрі цього фільму те, що переживають українці вже три роки. Тут, про історію з початку повномасштабного вторгнення рф, про ці три роки втрат, болю, страждань, очікувань та невизначеності. Але водночас, цей фільм — про нашу відчайдушну боротьбу за свою свободу”, —  говорить Джамала.

Джамала
Джамала

Фільм “Джамала: Пісні свободи” починається з того, що за допомогою ексклюзивних кадрів із телефону Джамали демонструє події, які відбувалися у перші години повномасштабного вторгнення росії в Україну. Журналісти ніби спостерігають за Джамалою протягом всього документального кіно, фільмуючи всі події та наслідки війни в Україні. 

Українські глядачі можуть переглянути фільм українською мовою на Youtube каналі Української служби “Голосу Америки”.

Джамала під мостом
Джамала під зруйнованим мостом в Ірпені

У фільмі можна побачити і зняті безпосередньо журналістами американської служби відео в Україні у таких містах, як Буча, Ірпінь та Київ. Також, журналісти вирушають зі співачкою за кордон, де вона виступає на світових майданчиках, таких як Євробачення у Ліверпулі,  у Нью-Йорку на GLobal citizens, Kennedy Center honors у Вашингтоні та інших, а також збирає кошти на допомогу Україні та розповідає світові про свою Батьківщину.

Фото:пресслужба