Дмитро Дікусар розповів, чи повернеться після армії на паркет та як військові реагують на гучні вечірки цивільних

Танцюристу та хореографу, зірці “Танців з зірками” Дмитру Дікусару 24 жовтня виповнилося 38 років. Після початку повномасштабного вторгнення Дмитро взяв до рук зброю та пішов захищати свою країну. Зараз у хореографа перша відпустка за час служби і свій сьогоднішній день народження Дмитро проведе вдома. В ефірі “Сніданку з 1+1” ведучі Людмила Барбір та Святослав Гринчук мали ексклюзивну розмову з іменинником. Вони привітали Дмитра Дікусара та спитали, чи має він святковий настрій, які привітання були найприємнішими та як він планує провести свої вихідні.

“Це моя перша офіційна відпустка. Я маю 15 діб, щоб трошки підправити здоров’я та підкрутити гайки. В мене травмування, яке заважає працювати і бути ефективним. Я так зрозумів, що «цей дощ іде надовго» і треба тримати себе в формі. Крім того, я буду гуляти і намагатися переключитись на інші думки. Останнього разу в мене не дуже вийшло, тому я довго не протримався і повернувся назад. Я не виключаю, що і зараз, коли я вирішу свої питання зі здоров’ям, можу не досидіти свою відпустку до кінця. Залежить від морального стану, від емоційного стану. Будемо дивитися”, - відверто поділився Дмитро.

Дмитро Дікусар у військовій формі
Дмитро Дікусар

Також Дмитро Дікусар розповів, чи дратує щось військовослужбовців, коли вони повертаються з фронту в мирне життя і як взагалі наші захисники реагують на історії з гучними вечірками цивільних.

“Перш за все хочу сказати, що ніхто не налаштований, щоб люди в тилу, в цивільному житті сиділи і плакали. Не треба сидіти, плакати і нічого не робити. Веселіться, відмічайте, але, будь ласка, якусь частину своєї любові, уваги і грошей виділяйте тим хлопцям, які зараз кожну секунду боронять нашу землю. І по-друге, що б я вам зараз не розказував, хто б з військових вам не пояснював, поки не побачиш жахіття на власні очі, ти ніколи не зрозумієш. То не бачу ніякого сенсу. Не треба співчуття, потрібна конкретна, беземоційна, спокійна допомога в міру своїх можливостей”, - зазначив військовослужбовець.

Ведучі “Сніданку з 1+1” Людмила Барбір та Святослав Гринчук з Дмитром Дікусаром
Ведучі “Сніданку з 1+1” Людмила Барбір та Святослав Гринчук з Дмитром Дікусаром

Ведуча “Сніданку з 1+1” Людмила Барбір поцікавилась, чи планує Дмитро Дікусар після звільнення з армії повернутися на паркет.

“Я взагалі не думаю про це. Я точно знаю, що до кінця війни, поки ми не переможемо, я не зможу вийти на паркет і танцювати танці. Навіть не можу собі такого уявити. Я танцюю душею, а моя душа зараз не хоче танцювати. Душа хоче бути максимально ефективною і моя ранкова молитва - це “Боже, дай мені сьогодні щось корисного зробити. Зробити все, на що я буду здатний”. Це для мене головне. Бо то суцільне горе, як в пеклі. Тому я хочу, щоб все це зупинилось. Буду робити стільки, скільки потрібно. Навіть якщо це буде надцять років і виходу не буде - я буду там. На паркет я, раніше ніж настане перемога, не повернусь”, - відверто розповів Дмитро.