Чому Марсель? Мірошниченко розповів про незвичне ім’я всиновленого сина

Тімур Мірошниченко у «Сніданок. Вихідний» розповів, чому назвав усиновленого сина Марселем

Ведучий ЖВЛ Тімур Мірошниченко вперше разом з дружиною та трьома дітьми – Мією, Марком та Марселем завітав до недільної студії ранкового шоу «Сніданок. Вихідний», яке виходить з 7:00 до 09:30 на «1+1 Україна». Для 2-річного усиновленого сина зіркової пари це була прем’єра - поява на телебаченні в прямому ефірі. У компанії ведучих Валентини Хамайко, Олександра Попова та Ігоря Циганика подружжя Мірошниченків розповіли про свій шлях складного процесу усиновлення в Україні, про перші дні знайомства маленького Марселя в їхній сім’ї, про період адаптації та про його незвичне ім’я.

Мірошниченки за столом у студії
Мірошниченки у студії "Сніданку. Вихідний"

Ім’я Марсель Інна та Тімур дали сину вже після того, як отримали офіційні документи на усиновлення. До цього у хлопчика було інше ім’я, яке йому дали при народженні в пологовому будинку лікарі.

«У нього з народження було інше ім’я, але коли ми з ним побули декілька днів разом, зрозуміли, що воно йому не підходить. Коли в тебе народжується дитина, ти бачиш і розумієш «О, це, наприклад, Мія, або Марко». Так само було в з Марселем», - розповідає Тімур Мірошниченко.

Насправді, коли обирали ім’я для усиновленого сина, те, що воно починається з літери «М» - випадковість. Дружина ведучого, Інна, зізналася, що спершу їхні батьки не сприйняли таке екзотичне ім’я і переконували пару назвати сина якимсь іншим ім’ям на літеру «М», але більше звичним – Мирослав, Марат…

«Коли ми почали шукати дитину, ще до того, як у нас був статус, був хлопчик, від якого відмовилися батьки. Він був в Києві, в лікарні і його звали Марсель. Він був неймовірно красивий, з білими кучерями, з блакитними очима», - згадує Інна.

Мірошниченко з дітьми і дружиною
Тімур Мірошниченко разом з дружиною Інною та дітьми - Мією, Марком та Марселем

Але тоді не можна було забрати того малюка, бо за законом йому треба було ще чекати півтора року на усиновлення. Тоді Тімур сказав дружині: «Не переживай, ми знайдемо свого Марселя!»

Тому, коли через певний час Мірошниченки побачили на сайті Мінсоцполітики фото і анкету їхнього сина, він був дуже схожим на того Марселя. Тоді подружжя і вирішило назвати свого сина на честь хлопчика з лікарні.

Мірошничкнко за столом з ведучими
У "Сніданок. Вихідний" Валентина Хамайко, Олександр Попов, Ігор Циганик, Інна та Тімур Мірошниченко з сином Марселем

Тімур Мірошниченко також розповів, що між їхніми дітьми зараз немає ревнощів – вони намагаються приділити увагу всім порівно. Подружжя згадує, що багато слушних порад і знань, як правильно поводити себе з усиновленими дітьми вони отримали на підготовчих курсах.

«Для дитини дитбудинок – це її зона комфорту, а тут приїжджають якісь усміхнені люди і кудись забирають. Для неї це також травма, невідомо, що вона пережила до того, як опинитися в закладі. І от на цих курсах ви з тренерами, психологами пропрацьовуєте, ніби стаєте на місце дитини, аби відчути, які емоції вона проживає. І як з цим впоратися», - говорить ведучий.

Фото: пресслужба 1+1