Тімур Мірошниченко вперше показав усиновленого сина Марселя на діджитал-обкладинці відомого глянцю

В кінці липня Тімур Мірошниченко - ведучий ЖВЛ на каналі «1+1 Україна», що виходить тепер щодня у «Сніданку з 1+1» о 09:10, нарешті отримав офіційні документи на усиновлення маленького сина. Сім’я телеведучого у новому складі вперше з’явилася на діджитал-обкладинці відомого журналу про зірок Viva!

Для сайту viva.ua Тімур Мірошниченко розповів, як вони разом із дружиною Інною подолали всі багаточисельні труднощі усиновлення, як сприйняли діти – 5-річна Мія та 3,5-річний Марко – появу нового братика та як сам маленький Марсель зараз проходить адаптацію у сім’ї.

Тімур Мірошниченко
Тімур Мірошниченко

Тімур каже, що хлопчик народився передчасно, важив всього 1 кг 400 г, що було дуже критично: «Від нього відмовилися в пологовому будинку. На другий день провели операцію, тому що деякі органи були нерозвинені настільки, що це було несумісне з життям. Після цього його перевели в інтенсивну терапію на 4 місяці. Тільки ближче до 5-го місяця вийшов на показники, з якими мав народитися. Коли лікарі його стабілізували, перевели до дитячого будинку, де він і жив, допоки не зустрів нас. В цей проміжок часу його біологічні батьки жодного разу не з’являлися».

Лише коли Марселю виповнилося півтора року, він отримав статус на всиновлення. Тобто, півтора року не позбавляли батьківських прав людей, які від нього одразу при народженні відмовилися.

Тімур Мірошниченко з дітьми і дружиною
Тімур Мірошниченко з сім'єю на обкладинці Viva!

Мірошниченко зізнається, що його дружина Інна обдзвонила всі дитячі будиночки в Україні в пошуках малюка. І усюди їй казали, що дітей немає!

«Ти обдзвонюєш по всій країні дитячі будинки, тобі усюди кажуть, що дітей немає. При цьому ми знаємо, що дітей в закладах 20 тисяч! Інша справа, що статус на всиновлення з них мало хто має. Це теж величезне питання до всієї цієї системи. Адже дитина роками може жити в дитбудинку і не отримувати цей статус з різних причин: чи то держава дає шанс виправитися батькам, чи то є в третьому коліні бабуся, чи дідусь, дядько, тітка, які не пишуть відмову, але і не забирають собі дитину. І от через такі моменти дитина вимушена все життя проводити в таких закладах. Так не має бути», - обурюється Тімур.

Тімур Мірошниченко
Тімур Мірошниченко ексклюзивно в ЖВЛ розповів про нові подробиці усиновлення

Ведучий розповів, як проходить маленький Марсель період адаптації у новому для нього житті, де тепер є тато і мама, сестричка і братик:

«Перший час – це адаптація. Щодня і щохвилини можуть змінюватися обставини. Тому що до цього 2 роки Марсель не знав нічого іншого ніж лікарня і дитячий будинок. Зараз для нього абсолютно все нове. У мене склалося враження, що дітям в дитбудинку навіть зуби не чистили. Тому що коли в перший ранок ми хотіли йому почистити зуби, він не розумів, що від нього хочуть. Але вже коли побачив, як це роблять його брат і сестра, то погодився і не пручався».

Тімур Мірошниченко на вулиці з сім'єю
Тімур Мірошниченко в новій фотосесії з сім'єю для Viva!

А ще маленький Марсель звикає до ніжності рідних людей і маминих обіймів:

«Для Марселя таке життя зовсім нове. Наприклад, в перші дні, коли не міг заснути, Інна намагалася його заколисати, а він пручався, бо не звик до такого. Не звик, що його обіймають, не розумів, що це. І він сам себе загойдував, бо так робили всі дітки в дитбудинку».

В найближчих планах Інни та Тімура – зайнятися здоров’ям сина, адже у хлопчика є певні проблеми. Подружжя налаштовано оптимістично і впевнено, що своєю безумовною любов’ю і турботою допоможуть Марселю жити його краще життя.