«Бумбокс» і Сергій Жадан представили спільну пісню «Правда»

Андрій Хливнюк, лідер гурту «Бумбокс», від початку повномасштабного вторгнення пішов на фронт, а письменник Сергій Жадан став одним з найактивніших волонтерів. Тож коли настав час фільмувати для нової спільної пісні «Правда», вони вирішити показати звичайні будні тих, хто зараз на фронті боронить Україну – добровольців, медиків, волонтерів. 

Андрій Хливнюк
Андрій Хливнюк

«Відео на пісню «Правда» важко назвати відеокліпом у класичному розумінні цього слова. Так, тут є динамічний монтаж, є інтрига, є герої. Ось тільки на відміну від постановочних кліпів, драматизм «Правди» залежить не від майстерності сценариста та режисера, рівня акторської гри та бюджету. 

Справа в тому, що герої «Правди» – справжні герої. Добровольці, медики, волонтери. Їх імена та позивні вказані в титрах відео. Прочитайте їх, будь ласка, та постарайтеся запам'ятати. Завдяки самовідданій праці цих людей щодня вдається врятувати чиєсь життя. Як вони за такого пресингу примудряються ще й щось знімати – це для нас загадка. Тим ціннішим є те, що ви зараз побачите.

«Бумбокс» дякують Стасу Гуренку, який працював над «Правдою» не лише як режисер монтажу, не лише як один з операторів, але фактично став координатором проекту.

І, звичайно, ми не можемо не сказати дякую Андрію Хливнюку – це була його ідея вшанувати людей, які щодня ризикують своїм життям, заради порятунку інших», - написано в описі під цим відео в YouTube. 

Бумбокс i Сергiй Жадан - Правда