Артем Чех анонсував вихід нової книги «Пісня відкритого шляху»

У травні цього року вийде новий роман українського письменника Артема Чеха під назвою «Пісня відкритого шляху». Чех написав доволі об’ємний (вдвічі більший за попередній «Хто ти такий?») історично-пригодницький роман про колишнього кріпака, який після кримської війни потрапляє в Америку. У новій країні головний герой починає воювати на боці Півночі в громадянській війні, знаходить собі друга, колишнього раба Сема, з яким подорожує країною.

Артем Чех
Артем Чех

«Це роман про колишнього кріпака, після того, як відслужив на Кримській війні, потрапляє в Америку і воює на боці Півночі у Громадянській війні США. Знаходить там собі друга, колишнього чорношкірого раба Сема, і вони разом подорожують Америкою. Це історично-пригодницький роман. Книга велика, найбільший мій роман, майже вдвічі більший за «Хто ти такий?». Вже готова обкладинка і відбулася редактура – Олександр Бойченко шикарно попрацював», - розповів Артем Чех в інтерв’ю Суспільне Культура. 

Пишучи новий роман, Артем Чех надихався однойменною поемою «Пісня відкритого шляху» американця Волта Вітмена з його збірки «Листя трави». І навіть обкладинка буде стилізована під першодрук Вітмена 1960-го року. 

Артем Чех
Артем Чех

Артем Чех (справжнє ім'я — Артем Олександрович Чередник) – український письменник, військовослужбовець Збройних сил України. Автор книг «Цього ви не знайдете в Яндексі», «Киня», «Анатомічний Атлас. Важко бути жабою», «Пластик», «Doc 1», «Сині двері зліва», «Рожеві сиропи», «Точка нуль», «Район «Д», «На великій землі», «Хто ти такий?». 

Артем Чех  - лауреат премій ЛітАкцент року 2017 року, Воїн Світла 2018 року, Літературної премії Гоголя (2018), Літературної премії імені Джозефа Конрада-Коженьовського (2019), фіналіст премії Ришарда Капусцінського. Отримав премію Книга року BBC-2021 за роман «Хто ти такий?»

Його дружина, режисерка Ірина Цілик Режисерка екранізувала роман «Хто ти такий?» та отримала за нього низку міжнародних нагород, зокрема спеціальну нагороду 53-го італійського кінофестивалю Giffoni у категорії Generator +16, спецвідзнаки української «Молодості» та польського фестивалю Ukraina! Festiwal Filmowy.

Читайте також - Стівен Кінг розповів про свій Топ-5 власних книжок