Вийшла нова книга Сергія Жадана

Вийшла нова книга українського письменника  Сергія Жаданв «Небо над Харковом». Про це сам автор розповів на своїй сторінці в Фейсбук. Книжка була написала у перші шість місяців повномасштабної війни, це своєрідні щоденникові записи про те, що відбувається в Україні, зокрема, у рідному місті Жадана – Харкові. На жаль, поки що не планується видання українською мовою. «Небо над Харковом» вийшла німецькою. І планується англійською, польською та данською.

Сергій Жадан з книгою
Сергій Жадан із новою книгою "Небо над Харковом", яка вийшла німецькою мовою

«Сьогодні вперше взяв до рук свою нову книжку, "Небо над Харковом" - щоденникові записи перших шести місяців великого протистояння та опору. Для мене ця книжка особлива - роблячи щоденні записи, щось фіксуючи й на щось реагуючи, чесно кажучи, не бачив за цим усім паперового видання. Але німецькі друзі зібрали це все до купи й запропонували видати. 

Я навіть не перечитував - вважав, що це буде не надто чесно стосовно реальності. 

За тиждень книжка з'явиться в книгарнях. Гортаю її, ніби щось, що сталося з кимось іншим. Але приємно бачити на вміщених фото близькі та рідні харківські обличчя. Можливо, все це писалося саме для них, для свідчення про їхню силу, віру та любов», - написав Сергій Жадан.

До речі, письменник сказав не засмучуватись українським прихильникам його творчості, адже ці тексти, з яких і складається нова книга, можна прочитати на його сторінці у Фейсбук.