Україна вразила виступом у другому півфіналі Євробачення

11 травня у Ліверпулі пройшов другий півфінал Євробачення від імені України, ведучими якого знов були  фронтвумен гурту The Hardkiss Юлія Саніна, британки Ханна Веддінгхем та Аліша Діксон. Юлія Саніна звернулася українською мовою: «Найтепліші вітання Україні!»

У другому півфіналі виступили українські артисти із вражаючим перформансом. На сцену вийшли співачка Марія Яремчук, репер OTOY та учасниця дитячого Євробачення Злата Дзюнька. Разом вони виконали вражаючий перформанс «Музика єднає покоління» режисера та креативного директора Євробачення-2023 від України — Германа Нєнова. 

Ведучі Євробачення-2023
Ведучі Євробачення-2023 фронтвумен гурту The Hardkiss Юлія Саніна, британки Ханна Веддінгхем та Аліша Діксон

Під час постановки Марія Яремчук заспівала попурі з фрагмента пісні Назарія Яремчука «Родина» у сучасному аранжуванні, «Мелодії» Мирослава Скорика.

«Україна вкотре бореться за свою незалежність, захищаючись від агресії росії. І на весь світ на сцені Євробачення лунає “Щедрик” — як символ нашої самобутності й нашого спротиву. Микола Леонтович, Микола Лисенко, Мирослав Скорик, Назарій Яремчук — культова композиторська музика України поєднана в одному перфомансі. І це не є випадковим, тому що ми повинні знати нашу музичну історію, ми повинні доносити світу, що ми окремі й ми самобутні. 

Ми з командою Суспільного і BBC запросили у цей номер Марію Яремчук, адже вона не просто посіла 6-те місце на Євробаченні у 2014-му, вона є представницею династії Яремчуків, однієї з найвідоміших музичних династій в Україні. Марія у цьому номері — представниця зв'язку поколінь, яка розповіла історію своєї родини та музичну історію України. До неї доєднався репер OTOY — представник нової хвилі української музики й прототип сучасного українського козака. Сам співак активно волонтерить, в тому числі й на передовій, а його брат служив в “Азові” і, на жаль, загинув. І Злата Дзюнька — учасниця Дитячого Євробачення-2022», — розповів режисер та креативний директор Євробачення-2023 від України Герман Нєнов.  

Сцена Євробачення
Українські виконавці на сцені Євробачення-2023
Марія Яремчук
Марія Яремчук на сцені Євробачення-2023
Євробачення-2023
Український номер на сцені Євробачення
Maria Yaremchuk, Zlata Dziunka and OTOY - Music Unites Generations | Eurovision 2023

Читайте, кого букмекери вважають переможцем Євробачення-2023