У віці 91-го року померла Альбіна Дерюгіна

На 92-му році життя зупинилося серце легенди світової художньої гімнастики, Героя України, члена Виконкому НОК України, заслуженого тренера України Альбіни Миколаївни Дерюгіної. Про це повідомляє Національний Олімпійський Комітет України. Свій 91-й рік народження Альбіна Миколаївна відсвяткувала 16 березня, а вже через два тижні померла. 

Альбіна Дерюгіна прийшла у художню гімнастику на зорі її зародження й вважається основоположницею цього виду спорту в Україні. За роки роботи вона виховала не одне покоління гімнасток, які здобували олімпійські нагороди, перемагали на чемпіонатах світу та Європи, примножуючи спортивну славу України. 

Альбіна Дерюгіна
Альбіна Дерюгіна

Сьогодні її вихованки відомі у всьому світі, а міцний фундамент, який вона заклала, дає змогу виводити на п'єдестал пошани все нові й нові таланти України, зберігаючи неповторний стиль української школи художньої гімнастики.

За роки роботи тренером (спочатку збірної СРСР, потім збірної України) Дерюгіна виховала низку олімпійських чемпіонок, чемпіонок світу та Європи. Серед них: Ольга Щеголева, Ольга Плохова, Вікторія Сірих, Людмила Євтушенко, Ірина Дерюгіна, Олександра Тимошенко, Оксана Скалдіна, Еліна Хозлу, Тамара Єрофеєва, Ганна Безсонова, Наталія Годунко, Ганна Різатдінова.

Альбіна Дерюгіна з дочкою і онучкою
Альбіна Дерюгіна з дочкою Іриною Дерюгіною та онучкою Ірішою Блохіною

З 1986 року — вона є президентом Федерації художньої гімнастики. У Києві Альбіною Дерюгіною була організована школа художньої гімнастики «Школа Дерюгіних», яка набула світової популярності і працює під управлінням Альбіни та Ірини Дерюгіних.

У Альбіни Миколаївни Дерюгіної залишилась єдина дочка Ірина Дерюгина, яка теж пішла дорогою своєї славетної мами і присвятила життя художній гімнастиці. А також онучка Іріша Блохіна, яка продовжила сімейну справу і зараз працює тренеркою з художньої гімнастики. Та дві правнучки – Жаклін та Габріель.

Альбіна Дерюгіна
Альбіна Дерюгіна із дочкою Іриною Дерюгіною, онукою Ірішою Блохиною та її чоловіком Олексієм Бринзаком
Ірина Блохіна з дочкою і онучками
Ірина Блохіна з дочкою Іриною і онучками Жаклін і Габріель
Альбіна Дерюгіна
Альбіна Дерюгіна з онукою та правнучкою
Іріша Блохина і Альбіна Дерюгіна
Іріша Блохина і Альбіна Дерюгіна

Фото: Інстаграм Іріши Блохіної