Святослав Вакарчук поділився фото з фронту з відомою поетесою

Святослав Вакарчук зустрівся на фронті з відомою 21-річною поетесою Оксаною Рубаняк, авторкою поетичних збірок «Орнаменти долі» та «Назустріч смерті».

Дівчина 24 лютого 2022 року вступила до лав Добровольчого формування Івано-Франківської територіальної громади № 3, а потім - до Збройних сил України. Півтора роки була єдиною жінкою серед військовослужбовців кулеметного взводу 72-ї окремої механізованої бригади. Виконувала бойові завдання на Вуглегірській ТЕС, Зайцево, також на Бахмутському, Мар'янському та Вугледарському напрямках. У березні 2022 року Оксана Рубаняк отримала важке поранення у Вугледарі. Наприкінці червня того ж року повернулася на фронт. На початку 2024 року Оксана стала командиром взводу Збройних сил України.

Святослав Вакарчук і Оксана Рубаняк
Святослав Вакарчук і Оксана Рубаняк

Святослав Вакарчук написав в соцмережах: 

«Мої поїздки на фронт мають одну перевагу: вони дають можливість знайомитись з людьми, які мене надихають. Скажу відверто, що на фронті таких людей зараз значно більше, ніж поза ним. Одна з таких - Оксана Рубаняк, позивний Ксена. Письменниця, яка стала воїном. З такими людьми хочеться йти вперед. До Перемоги!»