Слідом за Лорак та Повалій: Регіна Тодоренко отримала російське громадянство

Останнім часом російське громадянство отримало багато відомих українців, які переїхали до Росії і які мовчать про війну: Регіна Тодоренко, Юрій Бардаш, Таїсія Повалій, Джиган, Анна Asti.

Ймовірно, до цього кроку їх змусили нові закони - голова Федерального проекту боротьби з корупцією Віталій Бородін запропонував Держдумі РФ позбавити заробітку артистів, які не мають російського громадянства та відкрито не підтримують війну.

Регіна Тодоренко
Регіна Тодоренко

Як пишуть російські ЗМІ, українська співачка, уродженка Одеси, Регіна Тодоренко отримала російське громадянство. Вона вже багато років живе в Москві, вийшла заміж за музиканта Влада Топалова, з яким народила сина та доньку. Під час війни вона жодним чином не підтримувала Україну і не засуджувала російську військову агресію.

Так само мовчить про російські військовій злочини і співачка з Чернівців Ані Лорак, яка тільки планує отримати російське громадянство. Відомо, що вона вже подала всі необхідні документи. 

Ані Лорак
Ані Лорак

Анна Asti (справжнє ім’я – Анна Дзюба), яка родом з Черкас, отримала російський паспорт ще на початку жовтня 2023 року. Репер з Одеси Джиган, який багато років живе у Москві, має дружину-росіянку, відому блогерку Оксану Самойлову, показав свій російський паспорт на останніх виборах, проголосувавши за диктатора Володимира Путіна. Громадянство Росії він отримав напередодні, у березні цього року. 

Анна Asti
Анна Asti

Також на вибори з російським паспортом, який отримав у січні 2024 року, сходив і екс-продюсер Quest Pistols і «Гриби» Юрій Бардаш, прокоментувавши це так: «Українці, як у вас там із демократією? На вибори сходили? Ви ж стільки кричите за свободу. А насправді Зеленський забрав у вас все: і право на голос, і право на життя. Ми тут у Росії стежимо за вашою вакханалією, і всією країною обираємо Путіна як імунітет від дебілізму каструлеголової прокази».

Таїсія Повалій, яка поїхала жити до Москви у 2014-му, після Революції Гідності, отримала російське громадянство минулого року, на День Незалежності України. Але про російський паспорт стало відомо лише зараз, коли співачка запостила фото з виборчої дільниці.

Таїсія Повалій
Таїсія Повалій