Російські пропагандисти зірвали концерт гурту ТНМК у столиці Словенії Любляні

Український гурт «Танок на майдані Конго» поїхав у благодійний тур «Новий Вертеп ТНМК» містами Європи аби зібрати грошей на потреби ЗСУ. Але у столиці Словенії Любляні з музикантами трапилася неприємна пригода - російські пропагандисти зірвали благодійний концерт в одному з місцевих клубів. Згодом артисти дізналися, що росіяни в цьому місті активно перешкоджають будь-яким українським мітингам, концертам, зібранням тощо. 

Директор гурту ТНМК Святослав Румежак повідомив, що в день концерту власник клубу, в якому мав відбутися концерт, зателефонував і відмінив його, звинувачуючи артистів у тому, що вони начебто неонацисти – ведуть агресивну пропаганду і хейтспічі. 

Фоззі і Фагот
Фоззі і Фагот - фронтмени гурту ТНМК

«В рамках підготовки до цього благодійного туру, локацію (клуб “Menza pri koritu”) в Любляні допомогли знайти наші друзі, місцеві українські активісти. Власник клубу все погодив, але після Нового року, на етапі фінальних погоджень, він почав себе дивно вести: то звинувачував нас, що райдери якісь не такі, то що інформацію якусь не надіслали і тому хоче скасувати концерт. Хоча ми все надіслали. Потім почав ставити умови та ображати, що ми не професіонали і він навчить нас працювати. 

І ось в день концерту (16 січня) за пару годин до відкриття дверей він зателефонував і повідомив, що концерту не буде, тому що, увага, ми неонацисти. Ми всі офігіли, не те що здивувались. Завдяки нашим друзям дізнались згодом, що в Любляні активно діє русня, їх пропагандисти. Вони бойкотують усі українські мітинги, роблять усе можливе, щоб українські івенти скасовувались. І ці люди подзвонили власнику цього клубу, сказали, що ми нацисти, ведемо агресивну пропаганду і хейтспічі. Ми намагались домовитись, адже до початку концерту лічені години. 

Ми дійсно намагались домовитись з майданчиком, пропонували виконати їх умови та будемо акуратні в формулюваннях, але все дарма. Власник клубу не погодився і скасував з “аргументом”, що ми агресивно налаштовані, а він - за мир», - написав у Фейсбук директор ТНМК. 

Фоззі і Фагот на пероні вокзалу
Фоззі і Фагот - лідери гурту "Танок на Майдані Конго"

Але на щастя концерт все ж таки відбувся у Любляні – оперативно вдалося знайти новий майданчик для «Новий Вертеп ТНМК».

Фото: Фейсбук