Переможниця «Голосу країни» Оксана Муха розповіла, як подолала рак

Переможниця «Голосу країни-9» Оксана Муха вперше розповіла, що поборола рак. Майже рік тому у 41-річної співачки діагностували цю страшну хворобу. Весь цей час Оксана проходила лікування і нікому про це не розповідала. 

«Готова розповісти про мій непростий рік. Мій біль. Готова бо вважаю, що перемогла. Так гадаю, бо тепер знаю, як це - мати рак. Я пережила, мені переболіло, і тепер знаю, що перемогти - це реально, бо так має бути. Я мушу жити, бо люблю!», - написала вона пост і Інстаграм.

Оксана Муха
Оксана Муха

Оксана Муха майже рік боролась за життя. І весь цей час про хворобу не знали навіть близькі люди.

«Рак - це не вирок. Але це дуже жорстоко. Настільки жорстоко, що ти закриваєшся. Навіть від найближчих друзів. Закриваєшся, щоб знайти сили для боротьби. Ти шукаєш шлях. А найважче - намагаєшся прийняти ситуацію… і врешті, стати на цей шлях», - пише співачка.

Оксана зазначає, що в боротьбі із хворобою їй допомогла віра в Бога і вона бажає «кожному онкохворому знайти свій шлях до одужання». 

Оксана Муха
Оксана Муха

За цей час у співачки відбулась переоцінка цінностей:

«Я дуже пошкодувала за час із сином, якого було недостатньо. Що мало набулась з рідними... Злилась, що дозволяла собі працювати в режимі понад сил. Стало боляче, що час, котрий був присвячений собі, виявився зовсім мізерним».

Але навіть під час лікування Муха не припиняла працювати і давати концерти для людей.

«Думки не припускала, що можу скасувати концерти, навіть в часі терапій, бо ви мене чекаєте. Тому ми з вами бачились в грудні 2021-го у Львові, у січні-2022 - у Вінниці, Києві та Івано-Франківську, і навіть у лютому-2022 у Празі, коли мені говорили, що це неможливо… але я знала, що в Бога все можливо.

А потім почалась війна. Це забрало всі сили. Безвихідь. Дикий біль, бо ти далеко, бо ти не можеш допомогти так, як би хотів…
Я повертаюсь. Трохи змінилась... Потребую відкритись знову».

Оксана Муха
Оксана Муха на картині художника Niko Strus

Оксана Муха показала свій портрет із коротким волоссям. Його намалював художник Niko Strus.

«Мені дуже пощастило. За рік до хвороби доля подарувала мені Миколу. Він пройшов поруч всі 24/7 випробувань. Мій Ангел-Охоронець. І ви зараз бачите ще один мій портрет авторства Миколи - «Я перемогла». Такою мене бачило небагато людей», - написала Оксана Муха

Фото: Інстаграм