Ольга Харлан прокоментувала скандал із дискваліфікацією: «Це мене вбило настільки, що я кричала від болю»

Українська фехтувальниця Ольга Харлан прокоментувала свій вчинок, коли на Чемпіонаті світу в Мілані після перемоги над росіянкою Ганною Смирновою, відмовилася потискати їй руку. Через це спортсменку дискваліфікували. Адже згідно нових правил це серйозне порушення.

Ольга Харлан після цього гучного інциденту записала відеозвернення, в якому подякувала всіх за підтримку та пояснила, чому саме так вчинила із суперницею на Чемпіонаті світу з фехтування.

Ольга Харлан
Ольга Харлан

«Те, що сьогодні відбулося, дає багато запитань, але, водночас, і дуже багато відповідей. Ми зрозуміли, що та країна, яка тероризує нашу державу, наших людей, наші сім’ї, також тероризує і спорт. Те, що відбулось сьогодні, мало відбутися. Я не хотіла тиснути руку цій спортсменці. Я діяла своїм серцем. Тому, коли почула, що мене хочуть дискваліфікувати і дати чорну картку, звісно, це мене вбило. Вбило настільки, що я кричала від болю. 

Але потім я почала оживати, тому що ваша підтримка, а особливо від наших бійців, які нас захищають. Коли я почула від них, що я їх мотивую, це неможливо передати словами. Дякую кожному з вас. Дякую кожному бійцю, хто нас захищає. 

Нікого ніколи не можна примусити до мир, особливо українців. Я розумію, що правила мають змінюватися, тому що змінюється світ. Але те, що я відчуваю від вас всіх, це не передати словами. Дякую кожному, я відчуваю все. Ви всі в моєму серці. Слава Україні!», - сказала Ольга Харлан.

Ольга Харлан
Ольга Харлан
Звернення Ольги Харлан

Фото: Інстаграм