Олексій Суровцев відкрив клініку для котів, що постраждали від війни

Актор серіалу “Слід” на телеканалі СТБ Олексій Суровцев відкрив ветеринарну клініку і притулок для важкопоранених котів, що постраждали від повномасштабного вторгнення рф.

За час повномасштабної війни Олексій Суровцев врятував майже 800 тварин. Ще з березня 2022 року актор під обстрілами евакуйовував покинутих домашніх улюбленців з Ірпеня, а згодом вирішив відкрити власний притулок. А нині ще і ветеринарну клініку, аби можна було допомогти більшій кількості тварин, які постраждали від війни. Насамперед ветеринари клініки взялися рятувати виснажених котів, яких вивезли з підтопленої Херсонщини. 

Олексій Суровцев з котом
Олексій Суровцев з врятованим котом

“Я зрозумів, що набагато краще тримати лікаря під боком, коли у тебе більше 40 котів, ніж їздити по різним клінікам і віддавати шалені кошти за їхнє лікування. Тим більше я намагаюсь брати усіх важкохворих тварин, а це коти з травмами хребта, переломами лап, а також тварини без очей або лап”, - пояснює Суровцев.

Олексій Суровцев
Олексій Суровцев

У своїй клініці Олексію вдалося зібрати команду з 4 ветеринарів і 2 асистентів. Тут планують робити як базові огляди тварин, так і хірургічні втручання. Олексій Суровцев наголошує, що може дозволити собі брати лише найтяжчих пацієнтів, чиє лікування коштує десятки тисяч гривень. Витрачає на це як власні кошти, які заробив до повномасштабної війни і планував витратити на купівлю власного будинку, так і донати.

Олексій Суровцев
Олексій Суровцев

“Мотивують історії, коли до тебе приїжджає тварина максимально налякана і ледь жива, і ти починаєш нею займатися. А за деякий час ти отримуєш від її нових власників фото чи відеозвіт, де тварина сита, здорова і щаслива - у мене сльози на очах від цього. Я такий щасливий!”, - каже актор.  

Олексій Суровцев
Олексій Суровцев

Фото: пресслужба