На війні загинув актор Ліги сміху Роман Іваненко

Учасник Ліги сміху, актор команди «наш формат» Роман Іваненко пішов на фронт добровольцем. Повномасштабна війна застала його разом із дружиною у Німеччині. Але він одразу повернувся до України і пішов воювати. Про смерть Іваненка на фронті під Вугледаром повідомив голова Кам‘янець-Подільської районної ради Михайло Сімашкевич. Роман був родом саме з цього міста.
 

Роман Іваненко
Роман Іваненко - учасник команди "Наш формат" із Ліги сміху

«Невимовний біль. Як важко втрачати того, кого ти знав, вважав хорошим другом. Роман Іваненко - доброволець, гуморист, Воїн з великої літери. Попавши в оточення, на Вугледарському напрямку, бився до останнього поруч із своїми побратимами. Отримав важке поранення, був взятий в полон. Тримався з 24.01. по 28.02. Але від терориста гідної медичної допомоги не отримав! Вчора, завдяки штурму, ворог з позицій був вибитий. Сьогодні Романа евакуювали «на щиті»! 

Ми завжди пам’ятатимемо його як щирого, доброго юнака, який безмежно обожнював свою родину, цей світ, і завжди ділився радістю, теплом з усіма. Він, дійсно, Герой! І він завжди буде в нашому серці. Щирі співчуття рідним та близьким. Світла пам‘ять захиснику», - поділився цією страшною новиною Сімашкевич у Фейсбук.

Роман Іваненко
Роман Іваненко - учасник команди "Наш формат"

За загиблим колегою сумують також інші учасники «Ліги сміху» - Ігор Ласточкін, Юрій Ткач та учасник "Горобчик" відомий під псевдонімом "Бородатий з Горобчика".  

«Ступор, порожнеча, спогади, біль, ще спогади, ще більший біль…Ромка, ти чудова Людина! Ти Чудовий Актор! Ти Герой! Передивляюсь Форматовські виступи, сміх і знову біль… Спочивай з миром, друже. Співчуття рідним та близьким. Слава Україні! Слава Героям! Смерть ворогам!», - написав Ігор Ласточкін в Інстаграм. 

«Друже, брате , ГЕРОЮ! Ти людина з великим серцем! Назавжди в нашій пам’яті… Назавжди в наших серцях», – каже Юрій Ткач.

Роман Іваненко
Роман Іваненко

«Ми вже більше не скажемо при зустрічі, десятий раз за день, один одному: «Ромко (Сашко), йоханий бабай, як ти тут опинився? Сто років не бачились». Це був наш прикол, коли ми перетинались на зйомках Ліги, або на фестивалі в Одесі. І кожен наступний раз, навіть якщо він був через 4 хвилини, мав бути ще емоційнішим за попередній… Пам‘ятаю такі останні зустрічі були в січні 2022го і ми знову робили цей прикол, наче ми вчилися разом, чи ми куми чи ще щось, але обов‘язкова фінальна фраза була: «Блін, тре частіше бачитись, тре якось сісти, поговорити про все…».

Але як тепер, Ромко? Де б ти не був, я вдячний тобі. Хоч ми не були друзями, лише колегами, але я запам‘ятаю твою доброту, посмішку і буду вдячний за твою відвагу і за те що захищав нас та країну від клятого ворога.

Дуже важко підбирати слова. Ще важче уявити, як підтримати колег, сім‘ю, друзів.

Після таких звісток, щось обривається в середині, руки опускаються і є тільки пекучій біль та бажання лежати, скрутившись, як кіт і закритися від цього жахливого світу. «Світ» який створюють *обані косопи*ді на нашій землі і забирають кращих.

а зламатися не маю права. Ніхто з нас не має.
Мусимо йти далі. Мусимо бити ворога та підтримувати один одного, щоб віддати данину всім полеглим воїнам, щоб зберегти країну і наше майбутнє, бо кожна болюча втрата, то лише поштовх працювати більше, та як не сльозами вимірюється рівень втрати, а справами, які ми робимо, щоб наблизити нашу перемогу. Прощавай, Ромко. Пишаюсь, що був знайомий з тобою», - написав в Інстаграм учасник команди "Воробушек" відомий як "Бородатий з Горобчика".

Роман Іваненко
Роман Іваненко - актор Ліги сміху

Нагадаємо, раніше на фронті помер ще один актор Ліги сміху Ярослав Гаркавко.

Фото: Інстаграм, Фейсбук