«Ми, наші улюбленці та війна»: трейлер першого повнометражного фільму Антона Птушкіна

«Ми, наші улюбленці та війна» – документальний фільм про людей і тварин. Якщо зменшити головну думку стрічки до короткого речення, то це буде цитата засновниці Гостомельського притулку Асі Серпинської: «Рятувати тварин, щоб залишатися людиною». Цей фільм – спроба показати події в Україні під іншим кутом, через стосунки людей та тварин, що стали як свідками, так інколи і жертвами цієї війни.

Головні герої фільму – це не тільки коти, собаки, ведмеді, леви, лемури та йеменьский хамелеон на імʼя Ігор, але й люди, що їх рятують, ризикуючи своїм життям. У стрічці задіяно багато іноземців, для яких героїзм українців під час порятунку тварин став справжнім відкриттям.

Фільм створений в рамках українсько-канадської копродукції. Робота над проєктом тривала півтора року.

«Цей фільм від початку знімався з орієнтиром на західну аудиторію, бо мені здавалося, що в Україні й так всі все знають. Але потім прийшло усвідомлення, що багато з того, що я відзняв, буде цікавим і зрозумілим саме українцям. Так народилася ідея зробити окремий фільм для наших глядачів і показати його в українських кінотеатрах, а не в ютубі. Мені цікаво, що з цього вийде», – коментує Антон Птушкін.

Фільм «Ми, наші улюбленці та війна» вийде у всеукраїнський прокат з 4 квітня 2024 року.

Трейлер фільму Антона Птушкіна «Ми, наші улюбленці та війна», 2024