Голос країни-12: переможницею стала фольклористка Марія Квітка

Грандіозний суперфінал “Голосу країни-12”: переможницею сезону стала фольклористка Марія Квітка, яку на Нокаутах врятувала команда “Другого шансу”.

20 листопада на телеканалі ТЕТ відбувся грандіозний суперфінал головного вокального проєкту “Голос країни-12”, на який телеглядачі чекали з весни, адже через повномасштабне вторгнення рф на територию України сезон було перервано. 

Суперфінал проходив у спеціальному форматі, який відповідав воєнному часу. Локацією для вечора української пісні стала станція київського метрополітену Майдан Незалежності, яка з початку повномасштабної війни офіційним указом була закрита, а також стала знаковим місцем зустрічі киян, проведення подій, вручення державних премій та навіть запису інтерв’ю Президента. Цікаво, що в умовах напруженої ситуації з електроенергією у столиці творча команда організувала живлення сцени та декорацій від генераторів. 

Юрій Горбунов, Катерина Осадча
Юрій Горбунов, Катерина Осадча

До масштабного завершення 12 сезону було прикута увага безлічі країн, які транслюють свої адаптації формату “The Voice”. 17 країн висловили свою підтримку українському Голосу країни та побажали успіхів та наснаги у своїх відеозверненнях. Підтримку висловили тренери проєкту “The Voice” у Перу, Нідерландах, Непалі, Румунії та навіть США. Гвен Стефані, Каміла Кабело, Джон Леджен, Блейк Шелтон та ведучий шоу Карсон Дейлі із червоних крісел американського The Voice звернулись до українців зі словами підтримки та любові. 

Марія Квітка та Катерина Осадча
Марія Квітка та Катерина Осадча

У суперфіналі телеглядачі побачили виступи суперфіналістів із команд Олі Полякової, Потапа, DOROFEEVA, а також команди “Другий шанс” народного тренера Андрія Мацоли та Олександри Заріцької.

За результатами глядацького голосування, переможцем “Голосу країни-12” стала хранителька української культури Марія Квітка з команди “Другий шанс”. За фахом Марія фольклорист, яка до безтями закохана в етнічні українські костюми та автентичну музику. Дівчина довгий час працювала художником-костюмером у різних художніх проєктах. Вона змалечку любить співати та завжди мріяла про народний спів, записувала забуті, автентичні пісні у бабусь на Поліссі. В її репертуарі близько 2000 унікальних народних пісень. Свій шлях на “Голосі країни” Марія Квітка починала у команді Олі Полякової, але на етапі “Нокаутів” її тренерка віддала перевагу іншій учасниці. Від вильоту з проєкту дівчину врятувала команда “Другого шансу”, саме в її складі Марія виступила в фіналі. 

“Мені хотілося би зараз усім українцям побажати найжаданішої єдиної великої перемоги у повномасштабний війні. Впевнена на мільярд відсотків, що ми обов’язково переможемо”, - каже Марія. 

Марія Квітка, Олександра Зарицька, Андрій Мацола
Марія Квітка, Олександра Зарицька, Андрій Мацола
На сцені музиканти
Марія Квітка отримала кубок переможця від проєкту “Голос країни”, а також головний музичний суперприз від народного тренера та мецената Андрія Мацоли - запис пісні, ротація на радіо та зйомки професійного відеокліпу.
Марія Квітка
Марія Квітка

Своїм потужним виступом потішила телеглядачів і парамедикиня Катерина Поліщук з позивним “Пташка”. Дівчина заспівала пісню “Спи маленький козачок” та зі сцени Голосу країни закликала до визволення усіх військовополонених з “Азовсталі”.

"Я хочу подякувати всім, хто бореться, всім, хто тримається, всім, хто співає, тому що ми маємо бути незламними як сталь. Ми повинні зробити все, щоб кожен маленький козачок і маленька козачка дочекалися свого тата, дочекалися свою маму з війни, з російського полону. Я хочу, щоб ми це зробили з вами разом і показували кожного дня і кожної хвилини, які ми незламні, як незламна "Азовсталь". Свободу захисникам "Азовсталі"! Свободу захисникам України",  - говорить “Пташка”.

Катерина Поліщук
"Пташка" Катерина Поліщук у фіналі "Голосу країни-12"
Shumei
Shumei на сцені Голосу країни-12
Давид Маскиса
Давид Маскиса

У суперфіналі проєкту, голосуючи за своїх улюблених учасників, глядачі донатили на придбання комплектів для розміновування звільненої української землі на півдні. Благодійна ініціатива реалізовується спільно з фондом компетентної допомоги армії Повернись живим і платформою Dobro.ua. На початку суперфіналу тренер проєкту Потап проанонсував перший донат від себе та своєї дружини NK на сумму 100 тисяч гривень. 

“Від мене та моєї дружини: хочемо відкрити збір та задонатити перші 100 тисяч гривень”, - сказав тренер проєкту Потап. 

Голос країни
Голос країни

Фото: пресслужба 1+1