Фокусника Девіда Копперфілда 16 жінок звинувачують в сексуальному насильстві

16 жінок звинуватили відомого американського ілюзіоніста Девіда Коперфілда в сексуальному насильстві та схиленні до наркотиків. Як повідомляє газета The Guardian, це відбувалося протягом тривалого часу – з кінця 1980-х до 2014 року. Більшій половині постраждалих дівчат не виповнилося ще й 18 років. Розслідування газети ґрунтується на інтерв’ю з понад 100 людьми, а також на судових і поліцейських матеріалах. Адвокати Копперфілда всі звинувачення відкидають. 

Одна жінка стверджує, що Копперфілд накачав її разом із подругою наркотиками після того, як запросив до себе в готель Caesars Palace у Лас-Вегасі, і без їхньої згоди зайнявся з обома сексом. Інша дівчина повторює буквально ту саму історію, тільки на момент скоєного насильства їй було лише 17 років. Інші жінки розповіли, що познайомилися з Копперфілдом на концертах, коли їм було менше 18, і після цього він продовжував підтримувати зв'язок з ними. 

Девід Копперфілд
Девід Копперфілд

Ще одна постраждала написала, що з Копперфілдом познайомилася на концерті, коли їй було лише 16 років. Ілюзіоніст після шоу надіслав їй записку: «Через два роки повернуся». Через два роки він справді повернувся, і у них відбувся інтимний зв’язок за згодою. Але потім почалися стосунки, в яких усе було «дивно та незрозуміло».

Інші жінки, які під час спілкування з Копперфілдом були неповнолітні, стверджують, що він мацав їх на сцені та змушував торкатись його із сексуальним підтекстом. Одна з дівчат Феллон Торнтон подала заяву в поліцію ще в 2014 році, заявивши, що Копперфілд схопив її за груди на сцені MGM Grand. Пізніше справа була припинена через відсутність доказів.

У 2007 році Лейсі Керролл звинуватила Копперфілда у зґвалтуванні, сам Копперфілд назвав це провокацією та спробою «добувати вигоду». У результаті справою зайнялося ФБР, але у 2009 році його було припинено.