Євробачення-2023: KRUTЬ вимагала дискваліфікувати TVORCHI через порушення правил нацвідбору

KRUTЬ поскаржилась на TVORCHI

Фіналістка нацвідбору на Євробачення-2023 KRUTЬ засумнівалася у тому, що TVORCHI саме ті, хто можуть представляти Україну на міжнародній арені. Співачка звернулася зі скаргою до Суспільного щодо музичного супроводу виступу TVORCHI у фіналі конкурсу, а також щодо видання треку «Heart Of Steel» дистрибуційним лейблом «Believe».

За словами Марини KRUTЬ, у приспіві гурту TVORCHI звучав дабл основного вокалу у прямому ефірі, що є порушенням Правил Нацвідбору.

KRUTЬ TVORCHI
KRUTЬ поскаржилась на TVORCHI

Музичний продюсер Нацвідбору Дмитро Шуров зазначив, що під час прослуховування ефірного запису виступу у фіналі TVORCHI чути додаткову обробку у зазначених секундах, яка може бути даблом. Водночас він не вважає, що така невідповідність запису вимогам правил є суттєвою для оцінки виступу і обрання переможцями TVORCHI.

Організаційний комітет врахував, що низку дрібних порушень під час Нацвідбору допустили одразу кілька фіналістів, проте жодне з них не стало достатньою підставою для дискваліфікації когось з учасників.

TVORCHI на сцені
TVORCHI - переможці нацвідбору на Євробачення 2023

Щодо «Believe», за словами KRUTЬ, компанія продовжує працювати на території країни-агресора. За отриманою Суспільним інформацією, «Believe» — це французька компанія, що займається дистрибуцією в Європі та Азії. Дистрибуція пісень фіналістів цією компанією не є порушенням правил Нацвідбору. 5 із 10 фіналістів Нацвідбору опублікували свої конкурсні пісні через «Believe», ще троє працювали з ним донедавна.

Організаційний комітет Євробачення ухвалив рішення, що звернення KRUTЬ не є підставою для припинення участі TVORCHI у Нацвідборі.

TVORCHI на сцені нацвідбору Євробачення
TVORCHI - переможці нацвідбору на Євробачення 2023

Тож у тристоронній комунікації Cуспільного Мовлення, фіналістів KRUTЬ і TVORCHI були розібрані зауваження, які направила KRUTЬ до команди Суспільного. KRUTЬ не має жодних претензій до організації і обрання TVORCHI переможцями Нацвідбору на Євробачення 2023.

Фото: пресслужба, Інстаграм