«Довга доба»: Алан Бадоєв показав перші кадри майбутнього фільму

Телеканал 1+1 разом з відомим українським режисером Аланом Бадоєвим працює над спільним документальним фільмом під назвою “Довга доба”. Стрічка стане першим великим проєктом, який у художній формі осмислює свіжі та ще такі болісні події війни, яку росія розв’язала проти України. “Довга доба” - історія про життя, мрії та плани українців, останній день нашого мирного життя та початок нового етапу, який розпочався 24 лютого під звуки бомб та сирен.

Відео, отримані від глядачів - особисті та родинні. На них українці катаються на велосипедах, фотографуються біля в'їзду в Маріуполь, відпочивають на морі та зустрічають заходи сонця у мирній Україні. Окрім того, українці діляться із режисером особистим відео пережитих перших вибухів, палаючих будинків, ворожої техніки, яка захоплювала їхні міста, розмови з окупантами та багато інших кадрів, які шокують. Загалом глядачі надіслали вже декілька тисяч відеофайлів.

Алан Бадоєв
Алан Бадоєв

“Робота над фільмом “Довга доба” - в активній фазі. Ми ретельно переглядаємо кожен із надісланих відеофайлів для того, щоб точно скласти емоційну мозаїку подій, які переживає Україна. Серед тисячі надісланих відео є як короткі історії, так і дуже довгі, які докладно фіксують життя під час війни. Всі ці матеріали безцінні, вони показують героїзм звичайного українця.

Для того, щоб історія була повною, нам необхідні ваші відео щоденники з усіх міст України, в тому числі тимчасово окупованих. Якщо ви покинули навчання у ВНЗ та пішли воювати, якщо вас із коханими розлучила війна, якщо ви медик та рятуєте життя українців, якщо ви втратили рідну людину - поділіться із нами своїми безцінними відео. Адже ми маємо зберегти пам’ять та нікому не дати невірно інтерпретувати події”, - розповів режисер у "Сніданку з 1+1".

Тизер документального фильма "Довга доба" от Алана Бадоева